HEKSENE

Forfatter: Pénélope Bagieu

Forlag: Cobolt

Sider: 302

Rating: 6 out of 6.

Om bogen

“Hekse findes, og de er meget, meget farlige. De går i almindeligt tøj, har almindelige jobs og de bor i helt almindelige byer verden over – og så er der intet, de foragter mere end børn. Så meget at de har planer om at forvandle alle Englands børn til mus. Heksenes otte-årige hovedperson og hans norske bedstemor er måske de eneste i verden, der kan forhindre den grusomme plan.”

Jeg ELSKER ideen om hekse og magi og hvilken som helst historie, film, teater eller lignende der indeholder noget med hekse, det skal jeg bare være en del af. De kan som karakterer og myter være både helte og skurke, og de kan være både virkelige og ikke-virkelige, farlige og godartede. De har så mange facetter til sig, og det er det der gør dem så fede at skrive og læse om – man kan ikke forvente noget på forhånd. “HEKSENE” er dog en klassisk fortælling om hekse, men fra et barns perspektiv. De er farlige, men kan ikke tænke selv, de er uhyggelige, men man kan altid spotte dem med deres lange handsker og solbriller og de er kraftfulde og stærke, men de bruger ikke deres evner uden at deres Dronning siger de skal – og så bliver det tilmeld ikke på den mest effektive måde, om man vil. Dét kan jeg godt lide. Det er sjovt, det er interessant og historien er anderledes; den ender ikke nødvendigvis som man ville have foreventet, og det er nu egentlig også meget rart.

The power of pictures

Der er virkelig meget styrke i en illustreret fortælling, hvad enten det er en tegneserie, manga, en historie med et par illustrationer undervejs eller lignende. Det har altid været et medie, jeg har sat meget pris på. Det konkretiserer fortællingen til dem der foretrækker at f visualiseret karakterne og omgivelserne, og det er en lettere læseoplevelse, for os, der ikke har lyst til at gå i krig med Odysseen. Og så er dén her fortælling bare…vanvittig flot 👇

Altså, hvordan skal man sige det…. Forsiden er lækker, den er pæn på alle billeder, indholdt er flot, opsætningen er flot, billederne er flotte, tegnestilen er flot, alt er bare flot. Og så er kvaliteten høj, og der er gode mellemrum mellem billederne, så det ikke er forvirrende at læse – en kunstart der nogle gange virker tabt, blandt moderne tegneserier og udgivelser.

Det var simpelthen en fornøjelse at læse. Man missede ikke noget i billederne, og farverne var on point og lækre. Jeg var glad for at læse den, og jeg glæder mig til at den skal stå og være flot i min bogreol. Jeg anbefaler den til alle! 💙

Du kan læse mere om bogen eller købe den på forlagets hjemmeside, ved at klikke her.


NYESTE INDLÆG

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.