Alene i Paris

Forfatter: Jojo Moyes

Oplæsningstid: ca 2. timer

Bogen er lyttet til på Mofibo 🙂

Rating: 4.5 out of 6.

Om bogen

Hjertevarm fortælling, charmerende, romantisk og inspirerende. Historien handler om Nell, der forsøger at være spontan og inviterer sin selvcentrerede kæreste med til Paris, men da hun står på togperronen og venter på ham, kommer han ikke. Nell er ked af det, men beslutter sig for at tage af sted til Paris alene. Her møder hun den aspirerende forfatter og spændende franskmand og tjener Fabien, der inviterer Nell på eventyr med ham og hans venner.

“Alene i Paris” er mit første kendskab med forfatter Jojo Moyes. Jeg har set forfatterens bog mange gange før i diverse butikker og biblioteket, men aldrig læst noget af forfatteren før. Jeg er efterfølgende blevet ret hype på at læse flere udgivelser af forfatteren, efter denne fine fortælling.

En let-spiselig kærlighedshistorie

Historien er kort, og tog lige under 2 timer på Mofibo– men den er ikke mangelfuld. Karaktererne er imponerende godt beskrevet, på de få sider bogen udgør. Vi lærer især Nell godt at kende, og allerede i karakterintroduktionen da vi møder Nell der venter på sin kæreste, forstår vi hende godt. Jeg fik personligt lidt ondt af hende, og over hendes usikkerhed, og manglende intuition for hvornår hun er elsket eller ønsket. Men det er jo genkendelig en trist historie, mange menensker er gået igennem. Hendes møde med Fabien er dog for mig helt magisk, fordi de begge kommer fra et tidsligere træls forhold, og de formår at styrke hinanden og se noget i hinanden, andre ikke har set i dem før. Slutningen er åben, så hvad end joJo Moyes kommer med en opfølgende historie eller ej, er det en smuk fortælling om, at det altid er en derude for dig. Åben dit sind, udforsk verden, prøv noget nyt og lad dig gribe med af eventyret ❤

Dog er bogens længde, også dens akilleshæl. Der var mulighed for så meget ekstra udfoldelse, og jeg ville gå gerne have læst mere, efter Nell var rejst tilbage til London, og jeg ville lære hende bedre at kende. Hun var nemlig en spændende karakter, med nogle sjove observationer og beskrivelser.

Jeg lyttede til bogen under hovedrengøring derhjemme, og besluttede mig så for at pakke en helt masse julegaver ind, tage opvasken og sætte en vask over, for at kunne blive i universet lidt længere. Jeg endte med at gå en tur bagefter, bare for lidt at få det sidste med. På en eller anden måde kan man jo så sige, at bogen endte med både at inspirere mig, gøre mig glad og effektivisere min dag derhjemme? Haha.

En varm anbefaling til at hygge med i den kolde vintermåned.