De 20 bedste bøger i 2020

2020 er snart slut, og havde det ikke været for de hyggelige, sjove, lærerige og rare læseoplevelser, kunne vi for min skyld ligeså godt bare sprunget 2020 over. Men nu nærmer tiden sig. Julen er overstået, og vi går snart ind i 2021, så for at fejre afslutningen på endnu et år, ser jeg i denne artikel tilbage på mine 20 bedste læseoplevelser i 2020 (og så beder jeg i stilhed til at 2021 bliver bare en lille smule sjovere end 2020 #7-9-13).

NB! Det er ikke et krav for at komme på denne liste, at bogen er udgivet i 2020. Listen er blot dannet ud fra de læseoplevelser, jeg har haft i 2020.


20. Globalization er en lille fagbog på knap de 100 sider, men indeholder så utrolig meget viden og information, så meget lidt plads. jeg var direkte imponeret over, hvor meget information forfatteren og redaktøren kunne finde plads til.


19. Bellas (h)jul var så forfriskende en julekalender, der satte fokus på kønsforskelle, handicap, forskelsbehandling og satte mig i kæmpe julestemning på én og samme tid. Du kan læse hele anmeldelsen og er interview med forfatteren, ved at klikke her.


18. Vinterbryllup– af Sarah Morgan var så hyggelig og dejlig en læseoplevelse, hvor man kunne slå hjernen fra, få ro i kroppen og samle sig om Maggie, Kate og Rosises liv, bryllup, ægteskab, arbejde og fremtid. Den bragte kærlighed, julestemning og familiehygge tilbage i en meget stress eksamenperiode. Du kan læse hele anmeldelsen ved at klikke her.


17. Down to Earth af Bruno Latour. Den vigtigeste politiske bog- nogensinde. Latour sætter fokus på klimaforandringer, Trumo, Amerika og hvorfor vi som mennesker ikke gør mere, for at redde den jord vi lever på. Det var uden tvivl også den sværeste bog jeg har læst i år, udelukkende grundet dens teoretiske fundering. Du kan læse hele anmeldelsen ved at klikke her.


16. Natteræd John Kenn Mortensen og med en lille historie af Peter Adolphsen. Natteræd var en del af min Halloween læsning, og er en bog med udelukkende illustrationer, forduden en enkelt sides historie til at sætte stemningen ved første kapitel. Virkelig en interessant og uhyggelig læseoplevelse. Du kan læse hele anmeldelsen ved at klikke her.


15. Stjernetegn er nummer 9 på listen, fordi den fik mine øjne op for noget, jeg sidenhen faktisk har synes var ret spænende; stjernetegn. Der er langt igen og jeg har stadig rigtig meget at lære, men jeg synes det er utrolig sjovt at læse om. Du kan læse hele anmeldelsen ved at klikke her.


14. Alene i Paris af JoJo Moyes. En af de kortere fortællinger på listen, om den unge Nell, der arrangerer en romantisk tur i Paris med hendes kæreste, der brænder hende af. Men Paris byder på mange uventede overraskelser. En charmerende og hjertevarm fortælling om kærlighed og egen værdi. Du kan læse den fulde anmeldelse ved at klikke her.


13. Min søster er seriemorder af Oyinkan Brauthwaite satte mange tanker i gang hos mig. Båden havde både seriøst og mere sjove elementer sig til, men jeg fandt den især spænende, fordi jeg kunne læse så mange facetter af den mellem linjerne; om Afrikansk kultur, kutyme, kønsopdelinger, fader-roller, forventninger og meget mere. Du kan læse den fulde anmeldelse ved at klikke her.


12. Nådesløse Kvinder af Camilla Läckberg. Min første krimi- nogensinde- og jeg var vild med den. Det er virkelig en af de bøger, jeg har tænkt meget på efterfølgende. Jeg kigger også tilfreds på den på min bogreol, og det siger jo ikke så lidt. Den var dog hurtigt læst på én aften og jeg ville gerne have haft mere. Du kan læse hele anmeldelsen ved at klikke her.


11. We should all be feminist Chimamanda Ngozi Adichie; én af to forfattere, der optræder to gange på listen. En kort, men yderst vigtig bog, der sætter fokus på feminisme, kønsroller, og kvinders rolle i samfundet. Vi burde alle eje et eksemplar. Klik her, for at læse mere om bogen på Instagram.


10. Superfeministerne– VIGTIG VIGTIGT VIGTIG bog! Jeg var meget i tvivl om hvor på listen den skulle placeres, fordi den behandler så vigtigt et tema, men på samme tid er det en hurtig læst tegneserie. Jeg holder dog fast ved, at alle burde få et eksemplar af bogen i konfirmationsgave- hvis ikke tidligere. Du kan læse hele anmeldelsen ved at klikke her.


9. Inderligt af Margaret Atwood. Den smukkeste digtsamling jeg har læst længe. Den satte simpelthen så mange tanker i gang i mit hovedet, og gjort mig både rørt og interesseret på at læse mere af Frøken Atwoods forfatterskab. Meget mere. Du kan læse hele anmeldelsen, ved at klikke her.


8. NEJ af Sanne Søndergaard, var i virkeligheden er kæmpe JA. JA TAK til historierne, fortællingerne og beretningerne om hverdagslivet som kvinde, og alle de ting i vi oplever i vores hverdag, hvor vi egentlig burde skrige NEJ! Men ikke gør det. Du kan læse hele anmeldelsen ved at klikke her.


7. Orgasmebogen af Kristine Tiedt. YES (!!!) hvor har der været brug for den her bog. Erstat sexualundervisningen i skolen, med et eksemplar til alle. Det ville være langt mere effektivt, og langt mere retfærdigt. Du kan læse hele anmeldelsen ved at klikke her.


6. Om nej af Svend Brinkmann. Endnu en kort fornøjelse, men helt fantastisk gennemført og flot. Den korte bog inspirerede mig til at læse hans anden udgivelse “Hvad er et menneske”, meeeen, dén kæmper jeg stadig lidt med. Han er bedre til fagbøger 😉 Klik her, for at læse om bogen på Instagram.


5. A feminist manifesto in fifteen suggestions af Chimamanda Ngozi Adichie. Om hvorfor, og hvordan, vi opdrager vores børn til at være feminister. Klik her, for at læse om bøgerne på Instagram.


4. The Haunting of Hill House af Shirley Jackson. I’ll be honest; jeg troede det her ville være en mega kedelig historie, der ikke ville kunne hamle op med Netflix hittet. I was wrong. De to ting skal ikke måles op mod hinanden, men nydes for hvad de er. Og Shirley Jackson er godt nok god til at sætte den (u)hyggelige stemning. Du kan læse hele anmeldelsen ved at klikke her.


3. Tvilling Yndling Grævling Aw Hella. Need I say more? Jeg gør det, bare for the sake of listen. Hella vendte stærkt tilbage, og jeg følte hun satte ord på de problematikker jeg selv har overvejet, og på samme tid forebredt mig på fremtiden. Og hun har mindet mig om, at jeg skal være et godt menneske. Du kan læse hele anmeldelsen ved at klikke her.


2. Døgnkioskmennesket af Sayaka Murata. Bogen her, bragte min læselyst tilbage i 2020. I et år præget af møg med møg på, blev jeg så glad for Keikos lille verden, jeg følte jeg var blevet lukket ind i. Der er så meget vi kan lære af hovedpersonen og derigennem os selv- og så er den bare helt igennem skøn. Du kan læse hele anmeldelsen ved at klikke her.


1. Fuglereden af Shirley Jackson. Fru Jackson optræder to gange på denne liste – og det er skam ikke for sjov. WOW. Bare wow. Du kan læse anmeldelsen af årets bog, ved at klikke her.


Hvilken bog eller bøger fra 2020 er på din liste over de bedste læseoplevelser? 🙂 Del din liste i kommentarfeltet, eller på Instagram ❤

Og så her på falderebet et kæmpe tusinde hjerteligt stort og mange tak for et helt fantastisk år, og den modtagelse min bogblog har fået. Det er virkelig fantastisk at så mange, har lyst til at læse med. Også et kæmpe stort tak til alle jer, der skriver på mail, Instagram of Facebook og tak for de gode samtaler, og lange debatter. Skål for flere af dem, og for et godt nyt år, med mange flere skønne udgivelser, og meget mindre Corona 😉 (med mindre vi taler om øllen- selvfølgelig).

Kunne du lide artiklen?

NYESTE INDLÆG

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.