Hvorfor skal skoletasken være så tung?

Forfatter: Rikke Lindgaard

Sider: 201

Forlag: Byens Forlag

Rating: 6 out of 6.

Om bogen

Bag på bogen: “Hvorfor skal skoletasken være så tung? er en underholdende samling beskeder, der giver mulighed for at reflektere over aspekter som forældreskab, værdier og kommunikation.”

ARH! Jeg føler jeg har været med til én lang kaotisk omgang ‘kender du typen’ men hvor man skal trække paralleller til folk fra ens egen hverdag. Hold da op, hvor var den sjov! Jeg var virkelig positivt overrasket over hvor meget bogen faktisk havde at byde på.

Her får vi virkelig et bud på indskolingsforældres digitale kommunikation – både med hinanden og personalet på deres børns skole (en privatskole i Kongernes Nordsjælland). Hvis dét ikke sætter tonen for en mulig humoristisk kontekst, så er der ikke noget der gør, og Rikke leverer bare varen! Herregud, hvor har jeg bare ikke lyst til at få børn nu – og på samme tid, er der da 1 eller 10 menensker fra den her bog, jeg gerne lige ville tage en diskussion med. Puha, hvor er folk her nogle selvhøjtidelige, egoistiske og selv-berettigede hverdags-krigere, der diskuterer de mindste lorte-ting, og kører det op i et niveau, der er utilgiveligt pinligt. Men hvor er det fed læsning 😉

Hej med jer. Vi vil gerne aftale, hvilken julekaldener børnene i klassen ser, det bliver noget forvirrende for børnene, hvis nogle ser den på DR og andre den på TV2, for så kan de ikke tale om, hvad der skete i sidste afsnit. Jeg har oprettet en doodle, her kan I krydse af, hvilken julekalender I har planer om at se. Vi vil gerne se den på TV2, den er også ny, DR viser bare genudsendelsen af Tidsrejsen, og den var underlig.

Citat fra bogen, s.73

Letlæst satire

Vores børn er et billede af deres forældre, og når man møder dé her forældre, kan man da godt mærke, at de stakkels børn er tabt på gulvet. De prædker om alverdens ting, de ikke selv formår at overholde – komikken er dog, at de ikke selv indser det, og vi sidder som 3.person og læser de her mails, som var det nogle vi sad og modtog derhjemme. Vi har kun deres ord på skrift, og sidder og himler med øjnene, over mængden af idioti og ligegyldighed. Men igen – det er genial læsning!

Jeg læste flere af de små passager højt herhjemme fordi jeg var nødt til lige at dele mine tanker om den opførsel, de ‘voksne’ lagde for dagen. Det var svært at lade være 😂

Hej. Frida Alvilda skal købe fødselsdagsgave til den næste på listen, det er Lucas. Men det er meget problematisk, at Lucas kun ønsker sig 4 ting på sin ønskeseddel, for der er ikke nogen af de ting, som Frida Alvilda har lyst til at forære Lucas, når de ikke interesserer hende selv. Hvorfor kan Lucas ikke lave en længere ønskeseddel?

Citat fra bogen, s.44

Læs den og elsk den! Giv den i gave til en kommende forælder, eller til ham/hende, du ikke ved hvordan du skal forklare, at de er mega træls. Det er både en elske og hade-gave, man nemt man give. Det giver læseren mulighed for at reflektere over deres egen måde at være på, og den måde vi taler med andre og ikke mindst de (alt for høje) forventninger vi har til andre … og at vi ikke altid selv har ret. Selvom vi synes vi ved rigtigt meget, om rigtig mange ting. HUSK nu – det handler om børnene 😉

Hvis du vil læse mere om bogen, eller købe den, kan du gøre det, ved at klikke her.


NYESTE INDLÆG

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.