Det mystiske bibliotek

Forfatter: Haruki Murakami

Sider: 95

Forlag: Klim

Rating: 3 out of 6.

Om bogen

“Biblioteket er et fast indslag i alle Haruki Murakamis romaner. I denne lille fortælling forvandler biblioteket sig til en helt anden verden, hvor en dreng, som bare lige skulle låne nogle bøger om skatteinddrivelse i Osmannerriget, bliver ført dybt ned i en mørk labyrint af gange. Her møder han en fåremand, der laver geniale donuts, en ung pige, som taler med hænderne, en meget gnaven, gammel bibliotekar og en uhyggelig sort hund. Men drengen længes hjem til sin tamme stær, der er sluppet ud af sit bur.”

“Inde i rummet stod der et lille, gammelt skrivebord, og bag det sad der en lille, gammel mand. Hans ansigt var oversået med små, sorte pletter, der lignede fluer. Han var skaldet og bar briller med glas så tykke som hinkesten”

Citat fra bogen, s.12

I virkeligheden er Det mystiske bibliotek en meget surrealistisk fortælling, hvor selve handlingen er meget abstrakt og ikke mindst langt fra handlingen man kunne forvente at møde i andre børnbøger. Men det er egentlig også rart, med et frisk pust. Den skal dog helst ikke skræmme folk væk fra bibliotekerne og jeg ved ikke om det ville have dén effekt på den yngre læser, eller om den tværtimod ville vække en oprigtig interesse for at lære, om der mon er mystiske biblioteket under det lokale bibliotek.

Hvis man ikke har læst Murakami før, ville jeg råde, til at starte med bogen hér. Nok er det en børnebog, men den giver et godt indblik i den forfatter han er og hvad man kan forvente af læse af ham. Jeg ville selv ønske, at jeg var startet her, for det giver et indblik igennem en letfortalt historie.

Perfekt blanding af tekst og illustration

Illustrationerne er sååå fine, og mængden af tekst er meget passende til det unge publikum, der skal kunne læse med. Teksten er kort, centreret og med god plads omkring tekstboksene, så det er dejligt overskueligt at gå i gang med. Bogens illustrationer giver også den mystiske fornemmelse, man gerne skal få, af at læse en historie om en ganske rigtigt mystisk bibliotek.


NYESTE INDLÆG

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.