Til ungdommen

Forfatter: Linn Skåber

Illustrationer: Lisa Aisato

Forlag: KOPPELWRITE

Sider: 255

Rating: 4.5 out of 6.

Om bogen

Bag på bogen: “Teenagetiden er spændende, sjov, sårbar og nogle gange både svær og fantastisk på samme tid. Det er en brydningstid. Man står midt imellem barndommen og voksenlivet. Sammen med andre og helt alene. Forældrene står på sidelinjen og forstår ingenting, selv om de prøver.”

Jeg er måske biased fordi jeg læste “Til de voksne” først, og dem jeg har været i dialog med, der læste dén først, synes den var bedst. Dem der har læst “til ungdommen” først, synes tværtimod at dén var bedst. Nu har jeg læst begge to, og selvom “Til ungdommen” er en smuk fortælling om fremtiden, teenageårene, kærlighed og usikkerhed ramte “Til de voksne” mig hårdere (klik her, for at læse anmeldelsen).

Jeg kan mærke, jeg får spat. Kan de ikke bare tale almindeligt, altså? Så havde de forstået, hvor sjov hun kan være. Hvis hun havde turde, at være sig selv, havde hun svaret noget i retning af: Selvfølgelig fjernet jeg fnulleret. Vi afkrikanere bruger det i vores dyner! Og også fnulleret fra navlen”

Citat, s. 95

Helt bestemt den perfekte gave til konfirmanden eller den færdigstudernede. Den er perfekt, og kommer til at ramme noget i alle i de aldersgrupper. Men den er også til de vosken, og alle os midt imellem. Det er jo en periode i livet, vi alle sammen har været igennem og kan genkende, og det er meget smukt og til tider melankolisk blik, man får tilbage på sin ungdom.

“Mor skal have veninder på besøg i aften, så hun begynder at rydde op i madvarene i køleskabet for at få bedre plads og overblik. Tror de skal have noget tapashalløj. Jeg går tilbage til supermarkedet og tænker på, at jeg er glad for, at hendes veninder kommer i aften. Så drikker de vin og hvisker, og jeg kan desuden høre mor grine lidt af og til. Næsten som da far stadig var her.”

Citat fra bogen, s.130-131

Et fantastisk makkerpar

Det er også Lisa Aisato og Linn Skåber, der sammen har skrevet og skabt “Til de voksne”, “Livet” og “Til ungdommen”.

Illustrerede fortællinger er kommet for at blive, og Lisa og Linn er det absolut bedstemakkerpar i hele verden, til at skabe fortælinger, som ingen andre kan. Linns skarpe pen, maler smukke billeder i vores hoveder, bringer os sorg, gælde og interesse, som næsten ingen andre forfattere kan. Samtidigt bliver vi forkælet med Lisas skarpe streger, der skaber en helt ny verden, og en ny forståelse, for teksterne. I’ve said it before and I’ll say it again. Det er vanvittigt smukt sammen. Hvis du ikke har læst noget af makkerparret endnu, then you’re missing out.


NYESTE INDLÆG

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.