5 bøger du skal læse på Kvindernes Kampdag

“I’m not bossy. I’m the boss” – Beyoncé

Ladies! Så er det 8. marts igen, og endnu en gang fejrer vi kvinder for alt det de er og kan, og minder hinanden om, at der stadig er meget at kæmpe for. For alle os bognørder, betyder det for de fleste, at vi stikker næserne i noget mere feministisk og kvindeorienteret litteratur. Og mangler du i samme anledning nogle gode anbefalinger? Say no more. Yours truly er selvfølgelig klar med en masse godter 👇

Damer der var for meget af Sara Alfort

En historiske beretning om en gruppe egenrådige, stærke og kreative skandinaviske kvinder, der gjorde op med datidens rigide normer og lagde vejen for vores samfund i dag.

Mellem 1884 og 1919 levede en flok kvinder fra hele Skandinavien i stærk kontrast til samfundets daværende strenge moral og normer. De levede livet i fulde drag med deres seksualitet, litteratur og karriere, og lod sig ikke bremse af hverken mænd eller den organiserede kvindebevægelses konservative moraliseren. I “Damer der var for meget” vækker Sara Alfort deres historie til live igen, som en velfortjent hyldest til deres kamp for den frigjorte kvinde. ‘

Klik her, for at læse mere om bogen hos SAXO. Bogen er udgivet hos Gads Forlag.


Nådesløse kvinder af Camilla Läckberg

“Nådesløse kvinder” er en opslugende spændingsroman fra Camilla Läckberg om tre kvinders drabelige hævngerrighed. 

I ”Nådesløse kvinder” lever de tre kvinder Ingrid, Birgitta og Viktoria helt forskellige liv og kender intet til hinanden. Men alligevel er de bundet sammen af én ting: De lever alle i ulykkelige ægteskaber uden mulighed for at få et ny liv. Men da de møder hinanden på internettet, former de sammen en djævelsk plan, som skal frigøre dem én gang for alle… 

Klik her, for at læse mere om bogen hos SAXO. Bogen er udgivet hos Alpha Forlag.


I can’t believe I still have to protest this shit

En feministisk coffee table-book med plakater fra 100 års kvindekamp.

Dette er ikke bare en bog – det er også en samling feministiske kunstværker til at hænge på væggen. I bogen finder du en samling af 20 fantastiske plakater fra over 100 års kvindekamp i både udlandet og i Danmark. Du kan bladre gennem siderne som en almindelig bog eller forsigtigt trække de sider ud, du gerne vil hænge op.

Plakaterne er trykt i A4-størrelse på 300-grams kunstpapir og passer perfekt til almindelig rammestørrelse.

Klik her, for at læse mere om bogen hos SAXO. Bogen er udgivet hos Gutkind Forlag.


Nej-klubben – Et opgør med kvinders karriere-hæmmende arbejde af Laurie Weingart, Linda Babcock, Brenda Peyser & Lise Vesterlund

En tankevækkende og inspirerende praktisk guide til større ligestilling mellem kønnene på arbejdsmarkedet.

Mere end ti års forskning ligger bag denne bog, der viser, hvordan kvinder tager sig af “ikke-forfremmende arbejde” såsom planlægning af firmafester, praktikantforløb, kunderelationer og ved at hjælpe andre med deres arbejde. Men hvordan kommer virksomheder denne enorme ubalance til livs? De fire professorer Linda Babcock, Brenda Peyser, Lise Vesterlund og Laurie Weingart viser vejen frem med konkrete, simple værktøjer, der tilsammen kan skabe varige forandringer til gavn for både kvinder og virksomheder.

Klik her, for at læse mere om bogen hos SAXO. Bogen er udgivet hos Lindhardt og Ringhof.


11% af Maren Uthaug

“11%” er Maren Uthaugs tankevækkende roman om en fremtid (næsten) uden mænd.

I Maren Uthaugs “11%” er mænd næsten udryddet i en nær fremtid. Kun på Lolland i et aflukket avlscenter findes en lille flok mænd. Fire kvinders liv bliver på skæbnesvanger vis viklet ind i hinanden, da en dreng pludseligt kommer til syne. De tvinges til at samarbejde om denne chokerende bombe, der kan forandre alt i deres samfund. For hvornår indeholder drengen står stor en del testosteron, at han udgør en trussel for alle kvinder?

Klik her, for at læse mere om bogen hos SAXO. Bogen er udgivet hos Lindhardt og Ringhof.

Debatten fortsætter på Instagram! Klik her, for at komme videre til IG og del masser af læseinspiration med dine medsøstre- og brødre.