Til de voksne

Forfatter: Linn Skåber

Ilustrator: Lisa Aisato

Sider: 280

Forlag: People’s

Rating: 5 out of 6.

Om bogen

Linn Skåber skriver mega godt- det kan der ikke herske tvivl om, og hun formå gennem bogens relativt korte historier at fange essensen af voksenlivet rigtig godt; lige fra frygten for alderdom, bruddet med ungdommen, livets udvikling og de mange veje vi skal gå ad, og de veje der skiller os, og om i voksenlivet stadig at leve fuldt ud. På mange måder er flere af historierne lidt melankolske, men også ærlige og relaterbare.

illustatioerne giver fortællingerne et ekstra lag, bogen ikke bør være foruden. Det spiller sammen så smukt, og giver farve og liv, som vi læser historierne.

Hver historie indledes med en titel, og afsluttes med en illustration, der opsummerer tekstens indhold. Ved siden af illustrationen popper der nogle gange også et citat op sammen med, der ikke er fra selve brødteksten. Dén ligge del kunne jeg rigtig godt lide – det var ikke bare en opsummering, men et citat, der fik lov til at betyde noget for sig selv med illustrationen.

Det kan måske lyde en smule sært, men bogens sider med skrift på var meget hvide. Det stak sært i øjnene når man sad ude i solen, og stod i skarp kontrast til bogens smukke illustrationer. Det forværrede ikke læseoplevelsen- det var bare en skæg ting man kom til at ligge mærke til.

(…) måske har jeg sommetider givet hende dårlig sec- INGEn giver dårlig sex. Man svømmer ikke dårlig synkronsvømning alene!

Citat, s.98

Mine favoritter var ‘Verdens mest romantiske film’, ‘Hvorfor kom du ikke’, ‘I skoven’ og ‘døden’, men alle historierne har deres eget spark, og lille twist og spiller overordnet rigtig flot sammen. De kører ikke i forlængelse af hinanden, og bogen er derfor rigtig god til den læser, der godt kan lide mindre opdelte historier, eller til den læser, der mangler en reflekterende pause midt i den store roman. Her er i bund og grund bare lidt til alle.

Vi er ved at blive ét, hun og jeg. Hun er ved at overtage hele mig. Blive hele mig. Hun hedder Alderdom, og jeg vil have, at hun skal slippe min arm.

Citat, s.38

Om forfatteren og illustratøren

Linn Skåber (f.1970) er skuespiller, komiker og tekstforfatter. Til de voksne er opfølgeren til hendes debut Til ungdommen, der modtog flere priser og solgte mere end 100.000 eksemplarer i Norge. Til de voksne har også ligget på de norske bestsellerlister og blev nomineret til flere priser.

Lisa Aisato (f.1981) er illustrator, forfatter og billedkunstner. Ud over at illustrere andres bøger udgiver hun også sine egne billedbøger, senest Livet, illustreret der lå på bestsellerlisterne i både Norge og Danmark. -teksten er fra bogens omslag


NYESTE INDLÆG

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.