Heartstopper vol. 2, 3 & 4

Forfatter: Alice Oseman

Forlag: (engelsk) Hodders Children’s Books, (dansk) Politikens forlag

Heartstopper vol. 2

Heartstopper vol 2 arbejder med et nyt koncept fra 1’eren, hvor kærligheden mellem Charlie og Nick blot var ved at starte, kommer vi her ind i historien hvor Nick er ved at lære at forstå, hvad det betyder at være biseksuel. Meget af hans viden er noget vi som lærer lærer, samtidigt me Nick; herunder også inkluderet hans forvirring og det mod han skal samle sammen til at erklære hans seksualitet for omverdenene.

Bog nr. 2 satte især stort fokus på en persons omgangskreds og vennekreds, når man vælger at komme ud. Her er de to drenge sat skarpt op imod hinanden, med Charlies inkluderende og moderne vennegruppe, mod Nicks meget stereotype homofobiske gruppe af ‘venner’. Det er en bog, der sætter fokus på de valg vi skal træffe, og om at følge vores hjerte, trods frygten for andres reaktioner. Men den følger også i første bogs fodspor, og udforsker lidt mere på Charlie Springs historie om da han selv kom ud, og hvordan det skete som et rygte der blev spredt omkring ham, og ikke af ham selv.

Heartstopper vol. 3

I Heartstopper vol 3., skal Charlie og Nick til Paris, på en klassetur. Her lærer vi, at Nick ikke har et særlig tæt forhold til sin far, der bor i Paris. Deres vennekreds begynder også at komme mere og mere og mere i historien, og forelskerne spreder sig internt mellem flere forskellige karakterer. Her får vi også det første hint til, at Charlie har en spiseforstyrrelse, hvilket går Nick meget på.

Heartstopper vol. 4

Dennne bog sætter skarp fokus på spiseforstyrrelser, og hvordan du som person, eller en kær til den person der har det, kan hjælpe med at tackle det. Men den fortæller også historien om Charlie Spring, der er bange for at sige ‘I love you’ til Nick, og hvor meget det betyder at sætte konkrete ord på lige netop de følelser, man har. I denne bog rejser Nick på en tre ugers sommerferie med sin familie, hvor vi som læsere får lov til at være med i den frustration og frygt der ligger i, ikke at kunne hjælpe dem man elsker, fordi man er lang væk hjemmefra.


NYESTE ANMELDELSER

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.