5 fede podcasts til litteraturelskeren

Januar er lang, og der er stadig lang tid til at samfundet igen slår dørene helt op. Så hvorfor ikke finde en god podcast, og gå en dejlig tur?

Hvis du er litteratur- og bogelsker, har jeg her samlet en lille oversigt over nogle af mine yndlings podcast omkring litteratur; heriblandt også nogle nyere af slagsen. De er både inspirerende, hyggelige og søde, lavet med hjerteblod og et perfekt sted at få lov til at nørde lidt. 

Bogselskabet – DR

Interviews, bogsnak, og bogkærlighed, er hvad man finder hos Bogselskabet. I den seneste episode er Anne Glad i samtale med Lone Frank om hendes nyeste bog, “Størst af alt”. Her kommer vi virkelig tæt på Lone Franks liv, hendes mands død, og meget mere. Det var virkelig spændende og hardcore at lytte til – især når det kommer fra forfatterens egne læber. Det var virkelig en smuk podcast at lytte til, før jeg gik i gang med bogen. 

Den Rette Hylde

Denne podcast er lavet af de charmerende litteraturelskere Sissel og Rebecca, du også kan finde på Instagram. Her snakker vi om alt fra Harry Potter, læsemotivation, julebøger, fanfictions og alt godt fra boghylderne. Hyggelig, uformel og dejlig at lytte til. Som en ekstra tilføjelse, laver værterne også løbende små quizzer, og bogbingo og et kommenede readathon d. 13-14 februar 2020. Skal du være med?

Gutkind Bogcast

En helt ny podcast fra forlaget, der har taget Danmark med storm, og er forlaget der blandt andet har udgivet de succesfulde bøger “Tour de Chambre” og “Meter i Sekundet”. Allerede nu kan du høre det første afsnit, med forlagsdirektør Jacob Søndergaard, og hør blandt andet mere om hvad det kræver at starte et bogforlag, og hvad Gutkinds direktør har til fælles med Mad Men

Skønlitteratur på P1

Her kan du høre mere om alt, hvad litteraturen indebærer, lige fra interviews, reportager og diverse nyheder inden for litteraturens verden. Klik ind og hør det seneste afsnit i podcasten, og bliv blandt andet klogere på hvorfor 2020 ganske vist var et træls år i bred forstand, med et fantastisk år for litteraturen. 

Om at skrive

En podcast til dig, der gerne vil blive bedre til at skrive. Her kan du blandt andet lytte til episoder om at redigere, hvordan du skriver komplekse karakterer, plagiat, eksponering og meget meget mere. Podcasten er også for dig, der ikke nødvendigvis har planer om at udgive revolutionerende romaner lige foreløbigt, men bare elsker historier. Det er spændende at komme bag om kulisserne og høre om de tanker en forfatter gør sig, når de skriver. Måske det er de samme tanker der ligger bag skabelsen af din favoritbog?


Kunne du lide artiklen?

LATEST POSTS

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.