5 korte romaner du skal læse

Jeg har ikke altid selv ualmindeligt meget tid i min hverdag til at læse. Det skal prioriteres, og dét i sig selv kan være helt utrolig svært. Derfor anbefaler jeg her nogle af de bedste korte romaner, jeg har læst de eneste år. Hvad enten du bare ikke har for meget tid til dagligt eller sidder i en seriøst reding slump (altså at du ikke har lyst til at læse), så er der her en masse god inspiration at hente 🥰👇

Døgnkioskmennesket af Sayaka Murata er den muligvis mest genkendelige bog på listen her, med den skarpe gule farve. Det er en absolut litterær skat, du ikke vil være foruden. Bogen er på 150 sider.

“Døgnkioskmennesket er en roman skrevet af den japanske forfatter Sayaka Murata. Bogen handler om den 36-årige kvinde Keiko, der har svært ved at leve op til det japanske samfunds forventninger til hende. Keiko har nemlig hverken kæreste eller børn, og så har hun derudover brugt 18 år på at arbejde i den samme døgnkiosk. Hendes familie synes, at hun skal gifte sig og finde et bedre job, men Keiko vil helst bare fortsætte sit rutineprægede liv i døgnkiosken.

Sayaka Murata har med “Døgnkioskmennesket” skabt en spændende fortælling om en singlekvindes opfattelse af samtidens Japan, og bogen diskuterer på denne vis vores forståelse af normalitet og dét at passe ind.”

Pigedyr af Cecilie Lind. En voldsom fin bog med et stærkt sprog og en stærk fortælling. Især for de litterære læsere, er der her meget godt at hente. Bogen er på 186 sider.

“Pigedyr” af Cecilie Lind er en fortælling om begær og om at begære begær. Det er en fortælling om at være fikseret på pigekroppen og det lillepigede. Det er en fortælling om den magt og afmagt der følger med, når man er en pige.

“Pigedyr” af Cecilie Lind handler om Sara, en ung pige, der bor med sin mor og far. Hun har en nær veninde, men bruger det meste af sin på at blive forelsket eller på at kaste sig ulykkeligt på sin seng i sit værelse. Når hun er alene, græder hun og længes. Når hun er i nærheden af voksne mænd, er de fascinerede af hendes krop. Hvem er hun, når hun ser sig selv i spejlet? Og hvad ser spejlet, når det kigger tilbage? Sara ved ikke om hun er stærk eller svag, smuk eller grim, god eller ond, men hun forstår sig på tab og magt.

Nådesløse kvinder af Camilla Läckberg. En opslugende spændingsroman på kun 210 sider, hvor vi kommer igennem et større plot trods dens længde. Virkelig godt tænkt og fortalt.

“I Nådesløse kvinder lever de tre kvinder Ingrid, Birgitta og Viktoria helt forskellige liv og kender intet til hinanden. Men alligevel er de bundet sammen af én ting: De lever alle i ulykkelige ægteskaber uden mulighed for at få et ny liv. Men da de møder hinanden på internettet, former de sammen en djævelsk plan, som skal frigøre dem én gang for alle… 

Camilla Läckberg har med denne bog om de nådesløse kvinder bedrevet en selvstændig og medrivende fortælling, som både nye læsere og trofaste kendinge kan give sig i kast med.”

#reklame

Nattens børn af Camilla Läckberg er en selvstændig bog i samme format som Nådesløse kvinder. Kort, lækker og endnu en gang med en intens historie, på kun ganske få sider.

“Det er nytår. Max, Martina, Liv og Anton fejrer et nyt års begyndelse sammen, uden deres forældre. De har været venner så langt tilbage, de kan huske, stået sammen i tykt og tyndt og altid troet, at de vidste alt om hinanden. Men denne aften, i en blanding af eufori, champagne og uudgrundelig tillid, begynder de at spille et spil, som afslører, at de ikke ved alt om hinanden eller sig selv. Og den sandhed får fatale konsekvenser.”

Bogen er på 135 sider.

#reklame

Omsorg er den fineste følelsesvækkende fortælling, på kun 96 sider. Man sidder tilbage efter, og tænker over den, og så har historien gjort, hvad den skulle.

“En lille, unavngiven pige vokser op i en fattig familie. Hendes mor er gravid igen, og derfor sender forældrene pigen i pleje på ubestemt tid. Belært af sin opvækst er hun varsom over for den nye familie, som hun hele tiden sammenligner med det, hun kender hjemmefra. På gården i det sydøstlige Irland vokser grøntsagerne i overflod, køerne giver rigeligt med mælk, og sommeren er varm og åben. Her lærer pigen, hvordan det føles at blive mødt med omsorg og forståelse, men da en familiehemmelighed afsløres for hende, mærker hun samtidig, hvor skrøbeligt det hele er.”

#reklame