5 gode råd til dig der vil i gang med at podcaste

5 gode råd du bør vide, for at kunne starte din egen podcast. Læs med, og bliv klogere!

1.God lyd er key. Da Cecilie og jeg optog aller første afsnit af Bandetid Podcast (klik her for at lytte), var vi helt oppe og køre over idéen. Så meget, at vi ikke rigtig havde udstyret på plads, og i stedet for at vente, hoppede vi bare direkte ud i det og snakkede løs om bøger og litteratur. Men podcast er et lydmedie, og det er vigtigt at lyden spiller. Derfor et det første du/I skal sørge for, at der er nogle gode mikrofoner til rådighed og et god set-up i det lokale der optages i, hvor i kan sikre jer, at lyden ikke runger eller giver dårlig genklang i baggrunden. Hæng evt. nogle tæpper eller lydisolerende genstande op, der tager den værste rumklang.

2.Øv dig på dit materiale, uden at øve dig for meget. Sørg for at vær til stede i nuet med dine deltagere eller medvært, og øv dig hjemmefra i det du gerne vil sige, uden at det er så indøvet, at du ikke kan gå off script. Lyt til svaret, og tænk ikke for meget på hvad dit næste spørgsmål er – det kommer tit af sig selv, i takt med at samtalen udvikler sig.

3.Find dit fokus – hvad skal din podcast handle om? Film? Litteratur? Politik? Moderskab? marketing? Sørg for at klarlægge podcastens fokus for dig selv og omverden, og lad dens identitet komme til udtryk i dit logo og en kort beskrivelse. Lav evt. en hjemmeside der kan refereres til, og hvor man som interesseret lytter, kan få mere information om podcasten.

4. Markedsføring er godt. Afhængigt af hvad du vil have ud af din podcast og om du gør det for at lette hjertet, snakke med spændende mennesker, lave sjovt indhold eller få at få en masse lyttere og sponsorater, så sørg for at gøre andre opmærksom på din podcast. Den kommer sandsynligvis ikke til at vokse af sig selv, så lidt reklame enten via egen sociale medier, medier til selve podcasten eller gennem andre omveje, er altid en god ide. Sørg dog for at tjekke, at der er en sammenhængende visuel og verbal identitet i det materiale der produceres, hvis i er flere om det.

5. Hvis du elsker det du laver, bliver du god til det. Et råd mine forældre altid har sagt, og den er god nok. Hvis du elsker noget, og er motiveret til at lave meget af det og blive god til det, ja, så bliver du god til det. Så smid energien og timerne i, og så får du helt sikkert et positivt resultat. Og det er HELT OKAY, hvis tingene ikke flasker sig helt, som du gerne vil have det i første afsnit. Tingene skal lige nå at tage form.

Jeg håber du kunne bruge de 5 gode råd til noget positivt! Held og lykke med podcasten 🤗

(Photo by Jean-Paul Wright on Pexels.com)

NYESTE INDLÆG