Mordmotivet – når kvinder slår ihjel

Tid: ca. 6 og 30 min.

Forfatter: Anne Lea Landsted

Forlag: MofiboOriginal

Rating: 6 out of 6.

En genial lydbog

“Når efterforskerne skal opklare en forbrydelse, forsøger de at sætte sig i gerningsmandens sted. Hvad drev ham eller hende så langt ud, at de til sidst begik drab? Det er oftest mænd, der slår ihjel. Kvindelige mordere er sjældne. Alle historierne i denne serie, handler om kvindelige mordere. Hvad var det, der fik tre kvinder fra Charles Mansons kult til at begå det chokerende og uhyggelige drab på højgravide Sharon Tate og fire andre mennesker? Hvorfor satte en kvinde ild til et hus med børn i? Og hvad var det, der drev en kvinde til at udnytte og dræbe en handicappet mand? True crime-forfatter Anne Lea Landsted har udvalgt en række mordsager til at belyse, hvad der kan få kvinder til at slå ihjel, og det er ikke for sarte sjæle.”

Hvis du virkelig skal bringe uhyggen ind i stuen her til efteråret, så skal du sætte ‘Mordmotivet – når kvinder slår ihjel’ på. Oplæserne er kanon gode, stemningen blandt indlæserne matcher perfekt (der er både en mand og en kvinde der skiftes til at tale), og det er bare helt igennem en rigtig godt produceret lydbog. Der er ingen slinger i valsen heller når man lytter til den, og ingen krads i ørene (som når man eks lytter til Papmachéreglen af Hella Joof. Der er noget galt med lyden på dén).

Lydbogen består af 7 forskellige mindre historier, der tilsammen udgør lydbogen. De er som følger

  • Mansons kvinder
  • Den hævnende mor
  • Den uskyldige kvinde
  • Det lesbiske lejemord
  • Elskerinden
  • Rockerkællingerne
  • Slagterdatteren

Det ‘sjove’ er, at der ikke som sådan er en direkte fællesnævner mellem mordene her, selvom jeg i mit snævre og uinspirerede sind før jeg begyndte at lytte, havde regnet med, at det ville der være. Men historierne varierer voldsomt, og man går fra det éne sekund til at høre om en stakkels mor hvis datter blev slået ihjel og man nærmest håber på retfærdighed for hende, til i det næste øjeblik at tænke ‘what? nej, hvad?ø når den efterfølgende historie afspilles, og man lærer om en kvinde der har mishandlet og slået en handicappet man ihjel på groveste vis, og brugt hans midler fra kommunen til hende selv og hendes kæreste gennem flere år. Og eksemplerne forsætter. Det er ret spænende og ret vildt, og det er meget mere end det jeg i mit eget hovede havde forbundet kvindemord med i længere tid – nemlig barnemord. Jeg havde bildt mig selv ind at det var her de fleste kvinder begik mord, but boy was I wrong. Men jeg sad samtidig med en følelse af at der i flere tilfælde var tale om kvinder man havde gjort ondt, og at situationerne man hørte om nærmest var en reaktion herpå. Det er nok ikke det sundeste mindset at have til historierne, men what to do altså. Man har det som man har det 🙃 eller noget

Det er en god lydbog og her er meget at lære. Hvis du kan lide true crime kan jeg på det varmeste anbefale denne 👮‍♀️ Man er holdt i hånden under hele turen, og det er både godt fortalt og godt læst op. De små 6 timer føles af ingenting, når historierne er delt op og egentlig ret korte hver for sig.

Hvis du til dagligt bruger meget offentlig transport eller cykler meget etc., er det her en god lydbog for dig at have med på turen.

Du kan læse mere om lydbogen på Mofibos hjemmeside ved at klikke her.

NYESTE INDLÆG

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.