Et manipuleret liv

Forfatter: Pernille L. Stenby

Sider: 472

Forlag: Ulven og Uglen

Om bogen

Bag på bogen står der: “Rache tilhørte Kastellet fra det øjeblik, hun fik sansen. Hun bærer halsbåndet med deres mærke, og efter de valgte en mand til at befrugte hende, fødte hun dem et barn. I Kastellets korps kan Rache gøre en forskel. Hun kan redde liv, ligesom hun selv blev reddet fra omverdenens had og dens frygt for sansen. Men da hun forelskede sig i den smilende og rapkæftede Trea, begyndte alt at ramle. Nu skal Rache bevise, at Kastellet kan stole på hende. Hvis ikke, mister hun alt. Også den i forvejen begrænsede kontakt til sin lille pige.”

ØØØH, okay, jeg ved næsten ikke hvor jeg skal starte med den her. Hvordan kan noget være så crazy og så vildt og helt ude af kontrol og på samme tid så kontrolleret og sort/hvidt? Det har været helt svært at samle tankerne om, men én ting var meget hurtigt sikkert i læsningen af Et Manipuleret Liv; der er meget på spil, og der er meget Pernille gerne vil sige ✍🏻

“Jeg er ikke hans!” udbryder jeg. “Eha Karien”, siger du i et lyst, gispende toneleje. “Gider du lige tage dig sammen?” Gråden kradser i min hals. “Hvis du ikke var pisseblind, Rache, havde du set, at han ikke er meget bedre end resten af krebsesvinene.”

Citat fra bogen, s.332

Et manipuleret liv er en dystopisk, LGBTQ+fantasyfortælling om savn og retten til sin egen krop. Det handler om magt, om undertrykkelse, om savn, kærlighed (eller manglen på samme), om misbrug, om ejerskab og drømmen om at leve et liv, der måske ikke er muligt.

The power of psykologisk fanasy

Man siger at de gode anmeldelser tager tid, og den her har godt nok taget mig meget tid, fordi der var bare så meget, jeg skulle tænke igennem og så meget, jeg lige skulle forstå. Og så fordi den skræmte mig lidt. Jeg kan klare det overnaturlige – jeg elsker ideen om monstre, mørke væsener fra mytologier og what not, men Et Manipuleret Liv gjorde ondt, fordi den var så sand. Den var så tæt på den verden du og jeg lever i, og den rørte ved så mange emner og problematikker fra vores egen verden.

Jeg er ked af, at jeg sladrede om det had, du udviklede til Kastellet. Når det kom fra mig, kunne jeg dog kontrollere, hvor meget de fik at vide. Jeg er langt fra den eneste, der hørte dig tale. Det var kun et spørgsmål om tid. Men hemmeligheden om, hvad du betød for mig, den har jeg holdt.

Citat fra bogen, s.77

Her nærmer vi os nemlig mere realisme end man regner med, når man først har bogen i hænderne. Dens smukke forside og magiske design, snyder. Skildringen af Rache og hendes omverden er nærmest psykologisk i karakterforståelsen og de udfordringer, de sættes overfor. Hvis du er klar til en seriøst omgang mindfuck, og en lyst til bare at hoppe ind i historien og redde dem alle sammen fra status quo så er det her bogen for dig! 😂 💙

“Har du ikke velsignet K-Kastellet?” Min stemme knækker. Hvad er det, han siger? “Hvordan kan du ikke have…”

“Jeg har nægtet”, svarer han grødet. “Jeg vil ikke gøre det”

“Du kan ikke nægte.” Med en stigende puls koncentrerer jeg mig om den ensomme gade. Billedet står så klart for mig, at jeg mærker regnens nålestik. Fri i en nat, der aldrig ender,

Citat fra bogen, s.127

Hvis du er interesseret i at læse mere om bogen eller købe den, kan du klikke her. HUSK at bogen også findes på dit lokale bibliotek! 📖 #støtdanskfantasy

NYESTE INDLÆG

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.