Den som hvisker

Forfatter: C.A.Wolters

Sider: 516

Forlag: Ulven og Uglen

Rating: 6 out of 6.

Om bogen

Den som hvisker er en blodig og dyster romance, fyldt med hemmeligheder, mareridt og bidende kys. Siden hun var spæd, har Shiroin været hjemsøgt af en stemme der forlanger at blive hørt. Hun kalder den »ormen« fordi hun kan mærke hvordan den snor sig rundt i hendes krop. Hun ønsker sin fader, Storkejseren, død så hun kan kræve sin plads på imperiets trone, men først må hun overbevise de ti konger om at hendes køn ikke gør hende svag. Da ormen byder hende at flå kejserens strube ud, må hun dog sætte en alternativ plan i værk for at nå sin trone. Imens ulmer den profeterede dommedagskrig, og nekromantiske dæmoner lurer i Ødelandet. Shiroin og hendes elsalvianske livvagt, Kiel, må krydse kongerigerne for at komme til fronten, og sammen bevæger de sig ind i både hinandens og bjergskovenes allermørkeste skygger.”

Lad mig starte med at sige at jeg er KÆMPE fucking fan af den her bog, og jeg glæder mig LATTERLIGT meget til 2’ere og 3’eren. Som i latterligt meget. Jeg shipper Shiroin og Kiel så meget og jeg elsker det mørke og dystre univers vi er blevet introduceret til. Det er smukt og vanvittigt på samme tid men det klæder fantasy at få lov til at lege med de elementer – og så er det bare fucking fedt med noget nyt. Jeg er træt af den samme historie i forskellige klæder!

Han havde været for langsom til at kæmpe imod. Det olietykke blod løb varmt ud over min hånd. Jeg trykkede min kniv stadig dybere ind i hans luftrør. Regnen løb som floder over mine rystende underarme.

Citat fra bogen, s. 408

Bogen er på 516 hellige sider, men det mærker man slet ikke. Opsætningen er flot, opdelingen giver plads til pauserne og sproget er let og gribende. Gør dig klar når du starter, og sørg for at du har massevis af snacks, fordi du kommer ikke til at lægge den fra dig lige med det samme. Bogen er en del af en trilogi, med næste bind sat til at udkomme i enten slut 22 eller start 23.

Det er nærmest umuligt at opsummere alle de tematikker bogen kommer igennem, men nogle af dem er blandt andet samtykke, sex, vold, overgreb, straf, undertrykkelse, (køns)diskrimination, racekrig, myter og kongedømmer. Og så er den bare vanvittigt lækker med dens røde omslag og farvede kanter.

“Tror du ikke jeg ser det? Når du stirrer?” Hans bemærkning fik mig til at rødme helt op til ørene. Kiel fortsatte: “Det er en høj piedestal du har sat dig på, ærede kejserinde, og den er ved at smuldre som sand.”

Citat fra bogen, s. 264

Det smukke i det mørke

Let me make it clear – det her er ikke en ‘standard YA’, og hvis bogen bliver klassificeret i dén reol i butikkerne, er den smidt forkert. Der er masser af vold og sex og bogen fortjener et voksent publikum der er vild med eventyr og sætter pris på en mørkere fantasy verden i bytte for en skinnende lys flot historie med fantastiske hovedkarakterer. Der er noget utrolig befriende og forfriskende ved de mørke elementer ved selve den verden Den som hvisker tager plads i, og hovedkarakterernes mørke baggrunde og sind. Der er lidt en ‘good bad guy vibe’ over dem og man kan ikke lade være med at holde med og af dem. Jeg ved ikke hvordan man dog starter en 2’er op efter så flot en debut, men jeg glæder mig til at følge med. Det kan ikke blive andet end genialt.

Kiel åbnede sin hånd og lod mig tage våbnet. Sværdet var ikke tungt, men vejede alligevel mere end jeg havde forventet. Gad vide hvor mange mænd han har slagtet med det her …

Citat fra bogen, s.65

Hvis du er interesseret i at læse mere om bogen eller købe den, kan du klikke her. HUSK at bogen også findes på dit lokale bibliotek!

Du kan også læse et forfatterinterview med C.A.Wolters ved at klikke her.

Nyeste artikler

Forsoneren

En fantastisk gennemtænkt krimi med masser af godt plot og spændende karakterer ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/6 fordi wauv

Read More Læs mere

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.