Sexmagasinet vol. 1

Forfatter: Sofie Riise Nors

Sider: 190

Forlag: Cobolt

Rating: 5 out of 6.

Om bogen

“Vi skal snakke om, hvorfor skam følger de kvindelige seksualitet, og hvorfor Bratz er seje og hvorfor det ikke er det feminine, der skal ændres, men opfattelsen af det feminine. Sofie Riise Nors (@waginapineapple) er din vært og hun har pakket et glossy program fyldt med kloge kvinder og stærk feminisme.”

JEG. ELSKER. SEXMAGASINET: Jeg betragter jo mig selv som hårdfør feminist, og synes ellers jeg har gennemtænkt det meste efterhånden, på mine gåture: hvorfor kan jeg risikere at få mindre i løn? Hvorfor får mine mandlige kollegaer mere opmærksomhed og ros for lavere præstationer? Orker jeg seriøst at bage kage til arbejdet? Men HER er der slag i fejemøjet. Vi kommer omkring grooming, skam, seksualitet, ungarbejde, sexarbejde, vold mod kvinder som underholdning i danske film, Bechdel testen (som jeg hermed er MEGA opmærksom på), kvindehad, synet på ‘det feminine, erotisk kapitel som økonomisk kapitel (skud ud til Cardi B), politik og politikeres indflydelse på sexarbejde, seksualiering af kvinder fra spæd og meget mere.

Alt dét her, sker på små 190 sider.

Bogen er lavet som et talkshow, hvor forfatter Sofie Riis Nors fungerer som talkshowhost, der stille og roligt introducerer os for alle ovenstående emner. Det giver en åben, sjov og satirisk skildring af verden som kvinder oplever den, og det er en skæg måde at komme igennem alle emnerne på.

Bogens indhold og fokus på ‘ det feminine’ minder meget om Sanne Søndergaards ‘F-ordet’ der også er udkommet her i 2021 – jeg er stadig i gang med bogen, men en anmeldelse på dén kommer forhåbentligt også, om ikke alt for længe.

Illustrationerne

….er en smule svære at følge med i nogle gange, og jeg ville ønske at de havde lavet en anden forfor illustration til bogen her. En med en lidt “renere” streg, så det er nemmere at læse, når der er mange ting på siden.

Jeg kan dog sige – jeg GLÆDER mig til at læse volume 2, og hvor mange der end måtte udkomme, fordi det er spændende og vigtig læsning. Intet mindre ❤

TAK til Cobolt og Sofie Riis Nors for at udkomme med så vigtig en bog.


NYESTE POSTS

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.