Rødt hjerte, blåt blod

Forfatter: Casey McWuiston

Oplæsningstid: ca. 9 timer på Mofibo

Rating: 4 out of 6.

Om bogen

“Alex er flot, charmerende og intelligent, og han er guld værd for sin mor i hendes kamp for at blive genvalgt som USA’s præsident. Der er kun ét problem: Alex har set sig sur på Prinsen af Wales, og da de to unge mænd kommer i håndgemæng, opstår der en diplomatisk krise mellem USA og Storbritannien. Kamphannerne bliver derfor nødt til at lade, som om de er bedste venner. Lidt efter lidt opstår der varme følelser mellem dem, som truer med at udvikle sig til en international skandale og blive en tikkende bombe i præsidentvalgkampen. En sjov og højaktuel feel-good kærlighedshistorie om at finde modet og styrken til at turde stå ved, hvem man er.”

Jeg havde set bogen OVERALT – og jeg mener det når jeg skriver, overalt – på Instagram. Det var dog ikke en fysisk bog jeg kunne grave frem hos nogle af mine lokale boghandlere, men til gengæld en bog der på nettet og de sociale medier, var et kæmpe hit. Det undrede mig hertil lit hvordan en bog kan være så populær online, men ike findes i Arnold Busck? eller Politikens boghandel? Eller Bog&Idé? You name it, jeg var over det hele.

“Rødt hjerte, blåt blod” er en kærlighedshistorie mellem Henry og Alex, der, til trods for deres oprindelige irritation over for hinanden, finder en fælles forståelse og senere kærlighed i deres liv og hverdag, da det går op for dem hvor meget deres liv minder om hinanden. Det er en historie om at overkomme sin arv, og verdens forventninger til en, og om at turde gøre de ting, og elske de mennesker, man nu engang gør. Det er en bog om at stå fast, og en hyldest til kærligheden.

Et par få gange undervejs jeg blev lidt tabt i fortællingen, selvom jeg lyttede med så godt jeg kunne. Jeg ved ikke om oplevelsen er anderledes hvis man læser den, men i oplæsningen hoppede den til tider lidt mærkeligt rundt, og jeg følte at den tit skiftede perspektiv, fokus eller plot, midt inde i et kapitel. Det kunne den gøre flere gange. Det havde måske været mere klart opdelt hvis det var på skrift, men som oplæst bog, forvirrede det mig. Jeg lyttede også til den på dansk. Silas Holst er faktisk en rigtig god oplæser, og jeg har ikke hørt en lydbog indtalt af ham også. Det var for mig bare et dårligt valg, at høre den på dansk. Den fortjener at blive hørt på engelsk. Det passer nærmest bedre til dens indhold og kontekst. Sidenote: jeg ville super gerne vide om den engelske oplæser skulle skifte accent i sine optagelser mellem Henry og Alex. Det ville være next level.

Der var simpelthen så mange gange i historien hvor jeg tænkte ‘åh nej åh nej åh nej, nu går det galt’ og krummede helt tær ved frygten. I Berettermodellens ånd, slutter vi historien af med at have bygget op og bygget op, til den helt store point of no return og afslutning, og lad mig bare sige, at når det ‘går ned’ – så går det ned. Det der sker for Alex og Henry er mit absolut værste mareridt. Tænkt at man kan ønske andre mennesker det så dårligt, at gøre sådan noget over for dem.

Bogen er woke as fuck, og jeg er vild med det. Præsidenten er en kvinde, kærlighedshistorien omhandler to af samme køn, vennerne er cool med det, Alex’s far fra mexico, Alex beskriver sig selv som biseksuel og vi får på den måde i én bog repræsenteret flere af de samfundsgrupper, der i det moderne samfund til stadighed må kæmpe for skildring i litteraturen. Bogen forsøger dog ikke at repræsentere en ideel verden, da Henry og Alex godt er klar over de stigmatiseringer og mulige problematikker der er ved offentligt at erklære sig bi- eller homoseksuel. Heteroseksuelle parforhold er set som ‘normalen’, og der er uhyggeligt mange mennesker, til stadighed i dag, der mener, at alt der afviger herfra, er forkert. Og derfor, er jeg glad for at have læst en bog som Rødt hjerte, blåt blod, fordi her er det kærligheden der får lov til at sejre, og ikke tvivlen eller frygten.

Det bedste ved bogen, var dog dens karakterer. De er så fuldente og runde, og jeg elsker Henry og Alex’s ironiske og flabede debatter og snakke. Det er simpelthen så sjov en korrespondance de kører internt, og jeg kunne ikke lade være med at smile, når jeg hørte det. Det er med til at gøre historien både hjertevarm, og relatérbar at lytte til.

Du kan læse mere om bogen eller købe den på saxo.com ved at klikke her.


Har du læst bogen?

NYESTE INDLÆG

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.