Meter i sekundet

Forfatter: Stine Pilgaard

Sider: 262

Forlag: Gutkind

Rating: 4 out of 6.

Om bogen

“En ung kvinde flytter til Vestjylland, og spørgsmålene melder sig. Hvordan taler man med sin købmand? Kan man stoppe verdens dårskab gennem en brevkasse? Hvad tænker vestjyderne på i pauserne mellem deres sætninger? Hvordan slår man en barnevogn sammen? Hvorfor er højskoleeleverne så glade, og hvad er det, de vil i Velling?”

Hvad gør man, når ens kæreste får job som underviser på en vestjysk skole? Man rejser med. Og hvad sker der så, når man skal forsøge at jonglere overglade økolærere og nysgerrige anmasende naboer med lokalsamfundet påtrængende ønske om fællessang og sammenhold? Man må jo prøve at tilpasse sig. Det kan så være sværere sagt end gjort, hvilket også er tilfældet for vores hovedkarakter der forsøger at tilpasse sig både som ny mor, borger og lokalavisens brevkasseredaktør.

Det er den slags drømme og minder, der bølger imod os, og jeg forstår, at jeg for første gang i mit liv er blevet en, andre kan identificere sig med. At et barn aldrig bare er sig selv, men alle børn, der har været og vil komme, at et moderskab ikke er sit eget, men tusind menneskers moderskab.

Citat fra bogen

Bogen har både humor, selvironi og en alvorlig mine over sig. Kombinationen af alle disse forskellige ting, fungerer dog rigtig godt. Jeg kunne rigtig godt lide vores hovedkarakter, og jeg elskede den måde hun opfangede og beskrev verden på. Jeg synes dog bogen manglede et større plot, der drev karaktererne frem, foruden tilflytterlivet og livet som ny mor. Selvom beskrivelserne var meget ærlige og sjove, var det for mig som om der manglede noget.

Det er selvfølgelig heller ikke nemt at gå til en bog, der er erklæret årets læseoplevelse godt og vel alle steder i Danmark. Så kan forventningerne næsten kun være for høje.

Lydbog eller fysisk?

Da jeg startede med at læse bogen, havde jeg svært ved at komme ind i den. Beskrivelserne var lange, og jeg savnede mere direkte dialog mellem karaktererne. Da jeg så fandt bogen på lydbog, blev det pludselig en helt anden oplevelse for mig.

Din opgave er at bruge tiden bedst muligt, mens du venter på døden

Citat fra bogen

Med bogens små sange, er den også bestemt mest egnet til at få oplæst, da lydbogen er akkompagneret med både guitar og sang, i stedet for at man selv skal sidde og synge sangene (med mindre det selvfølgelig er noget man holder af). Bogens oplæser er også utroligt dygtig, og god til at fortælle historien. Hun giver den et helt nyt lag, og gav mig en dybere forståelse af hovedkarakteren.

Hvis du er en af de få der endnu ikke har læst bogen, vil jeg derfor anbefale at lytte til den. Det er en helt anden oplevelse, og det klæder bogen bedre, med dens miks mellem fortælling, brevkasse og sange. Hvis du foretrækker bøger med meget dialog, vil jeg også anbefale dig at få bogen læst højt, fordi den ikke er skrevet med direkte dialog, men hovedkarakterens genfortælling af dialogerne. Det kan til tider gør bogen lang at læse, men skøn at lytte til.

Mænd kan bedst forholde sig til kvindekroppen, hvis der enten skal noget ind i den, eller ud af den. Herefter bliver det kritisk.

Citat fra bogen

Hvis du vil læse mere om bogen, eller købe den, kan du følge linket her.

NYESTE INDLÆG

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.