Forfatterportræt: mød C. A. Wolters

C.A. Wolters udgav hos forlaget ‘Ulven og Uglen’ den 18. september Den som hvisker der er forfatterens debutroman. Bogen er den første i den planlagte serie ”Det røde daggry”. Den som hvisker er en blodig og dyster romance, fyldt med hemmeligheder, mareridt og bidende kys…

Q: TILLYKKE med debutromanen Cecilie! Det må være så kanon fedt endelig at kunne sende ‘Den som hvisker’ ud i det danske land, og overlade den verden du har kreeret, til læserne. Hvad har du mest af i maven for tiden – nervøsitet eller glæde?

A: Tak skal du ha! Og helt klart glæde! Det er fantastisk og vidunderlig følelse at blotlægge sig selv for allerførste gang, helt som jeg er, og at Kiel og Shiroin er blevet taget så godt imod indtil videre, er en gave. Jeg håber dog også at jeg får et par ‘dårlige’ reviews, og det er måske en underlig ting at melde ud, men bogen her er ikke skrevet til alle og enhver i det ganske land.

Et af de første negative tilbagemeldinger jeg fik på bogen (tilbage før den blev antaget) beskrev den som “klam, grusom, ikke for et Young Adult publikum” og at “den havde sat sig mellem to stole”. 

Sjovt nok var det dén anmeldelse der har fået mig til at smile allermest, for det er lige præcis dét som ‘Den som hvisker’ kan og skal. Den skal sidde mellem YA og voksenlitteratur, og passe til de læsere der føler ligesom jeg — en hunger efter det mørke romantik for 18+.  Den eneste nervøsitet jeg dog går rundt med i maven er nok bekymringen for at kunne skrive to’eren færdigt hurtigt nok. Men altså. Den skal have den tid det tager og sådan er det desværre bare med kunst og kreative processer. Også selvom man ‘møde op på arbejde’ hver eneste dag.

Q: Da din bogpakke ramte bookstagram, kom den jo med et fantastisk lækkert set merch. Har du lavet og produceret det helt selv – ved siden af bogen, du jo også har skulle skrive?

A: Ja det meste er kommet lige fra egen hånd. Jeg har dog fået meget hjælp fra venner og familie til at udtænke koncepter, sætte huller samt snor i bogmærker og lave vector filer — og så er kortet i øvrigt illustreret af den fantastiske Tales from farcliff som selv er fantasy skriver og som holde til inde på Instagram. Vi har været IG bekendte i mange år og jeg vidste fra start af at han skulle være med til at tegne kortet.

Q: Hvor længe har du arbejdet på den verden, du introducerer din læser for? (spørger jeg, der er meget meget imponeret over at du blandt andet også har lavet et fuldt world map like damn how you get the time)

A: Jeg er faktisk ret dårlig til worldbuilding hvis jeg skal være ærlig. Karakterer, dialoger og dynamikker, det er det jeg er rigtig god til men at bygge politiske systemer og magiske love kan hurtigt overvælde mig. Så det jeg gjorde var at simplificere det. Vi har et imperium og ti kongeriger bygget på det klassiske feudalsamfund, men i stedet for Gud i toppen af pyramiden, har vi Førstekejseren — Shiroins forfader. Og i stedet for at have et komplekst magi-system så har vi kun nekromanti, dvs. evnen til at manipulere med livsenergi i både levende og afdøde ting.

Så det korte svar er at jeg har arbejdet med worldbuilding’en lige så længe jeg har skrevet på bogen og den er naturligt vokset frem, og taget logisk form. Nå ja og så har jeg haft min stedfar Jesper ( fangirl no.01 af bogen og historie ekspert) til at hjælpe med at udtænke krigsstrategier der spiller en afgørende rolle i bog to og tre.

Q: Bogen har godt nok lige ramt hylderne, men det er jo en del af en serie, så I have to ask – hvornår kommer 2’eren? 😉

A: ‘Den som hvisker’ er første bog i trilogien ‘Der røde daggry’ og planen har hele tiden været at udgive årligt. Dog med pandemien og andre små livsændrene curveballs, så kan jeg sige at det er mere realistisk at toeren kommer i slutningen af 2022 eller starten af 2023 — men vi gør vores bedste hele teamet for at kunne nå det til næste år.

Q: Har du haft nogle læringer eller processer du har været igennem i udarbejdelsen af din første bog, du gerne vil gentage eller helt være foruden, nu hvor 2’eren står for skud?

A: Hah ja. Første bog var skrevet på en måned eller to og derfra omskrevet, oversat fra engelsk til dansk, og så omskrevet et dusin gange mere 

Q: Hvad er vigtigst for dig i dig at inkludere i Den som hvisker? Var der en speciel detalje eller idé, du bare ikke ville gå på kompromis med?

A: Det vigtigste i hele processen, var nok det at jeg skulle skrive en historie jeg selv vil læse. Det var essentielt at der var plads til det mørke og erotiske— og de usympatiske karakterer som på overfladen har et dysfunktionelt forhold, men når man dykker ned i det, rent faktisk passer enormt godt sammen. Og ikke prøver at redde hinanden fra dem selv.

Jeg har før fået at vide at bogen var for voldsomt, og at jeg skulle overveje at skrive den om til en YA, men jeg takkede nej og valgte at stole på at min bog nok skulle finde sine læsere. Det var ufattelig svært at træffe den beslutning som ny i bogverdenen/debutant, og jeg er faktisk meget stolt af mit eget mod i den hensigt.

Q: Er der en bog derude i verden hvor du altid tænker ‘wow, det her er genialt. Det ville jeg ønske, at jeg havde skrevet’

A: Ja! Oh! Så mange men især ‘Gideon the Ninth’. Den bog ramte mig så hårdt at jeg måtte sidde ned og stirre ud i luften i 20 minutter efter jeg havde læst sidste side. En anden genistreg er bogen ‘Sharp Objects’ af Gillian Flynn. Jeg fandt den i et give-and-take bibliotek på et micro hotel i Lucca. Jeg spiste den om og om og nu, 11 år efter, læser jeg den stadigvæk en gang imellem. Den sidste bog jeg holder meget af er ‘Ansigterne’ af Tove Ditlevsen. Men jeg er meget glad for jeg ikke har skrevet den for den var jo til dels autobiografisk og wow … dyster og smertefuld.

❤️ QUICKFIRE ❤️

Te eller kaffe?

Kaffe altid. Som i … altid! Jeg er super forfatter-stereotyp på den måde haha

Morgenfrisk eller natugle?

Morgenfrisk. Efter jeg fik børn altså haha 

Indendørslæsning eller udendørs?

Begge dele men det mest af min læsning sker i sengen eller på toget.

Moderne bøger eller klassikere?

Moderne! Jeg elsker genre-mash og diversitet! Men jeg har også en svaghed for Baudelaires værk ’Flowers of Evil’ 

Favoritsnack til skrivesessions?

COOKIES! Eller vandmelon i tern. Chai fra David Rio er også en snack for mig og det er såååå hyggeligt og lækkert. Ej ok, men hvis der er deadline så bare rå Red Bull.

Kan du løfte sløret for nogle kommende projekter i 2021?

Øh bøøøh … jeg skriver jo altid på et eller andet men lige nu er det mest på bog to. Jeg skal dog være gæst til nogle forskellige podcasts (b.la. En uhyggelig en som jeg elsker) i oktober og november og så skal jeg på scenen til BogForum sammen med Pernille L. Stenby og Line Lybecker hvor vi skal tale om sex og samtykke på tema scenen.

En must-read du ville ønske du kunne få alle til at læse?

Hitchhikers Guide to the Galaxy’ — bare fordi den ville måske få dem til at grine selv når det ser allermest sort ud. Og la’ være med at tage sig selv så seriøst.

One-sitting eller overspringshandlinger?

Totalt one sitting. Når jeg først sidder ved skærmen, og det kører, så bliver jeg der gerne i 8-12t. Nogle gange mere hvis jeg har muligheden.

❤️ FÆRDIGGØR SÆTNINGEN ❤️

Der findes ikke mange mennesker, der …. Lader sig selv være hvem de virkeligt har lyst til at være. Vi bekymre os alt for meget om at passe ind og det er reelt meget sjovere og federe at stikke ud.

I mit næste liv, vil jeg gerne være …. En gudeskøn mand med langt hår, gerne necromancer, og uden rygproblemer eller slidgigt haha *editors note: den her beskrivelse er bare så goals*

Det bedste i verden, er når …. Man føler sig helt rolig ind i knoglerne. F.eks når man står i tørvejr og ser ud på en rasende storm. Så husker jeg på at livet og universet er ganske stort og jeg er ganske lille, og det er helt okay.

Når der er noget jeg ikke er god til, ….. Så bliver jeg enten super vred eller også så griner jeg af mig selv. Jeg kan sagtens falde på røven og grine men når jeg ikke kan tegne lige dét jeg gerne vil, så kan jeg blive vidunderligt rasende.

Hvis jeg var en kage, ville jeg være … Noget med mørk chokolade. Lidt intens og bitter når man kommer forbi pynten og glasuren, og nok ikke helt for alle. Og det er okay. Stay weird 🖤

Klik her, for at møde Cecilie på Instagram, hvor hun deler ud af anekdoter fra livet som fuldtidsforfatter eller klik her, for at købe bogen hos forlaget Ulven og Uglen ❤️


NYESTE INDLÆG

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.