Derfor skal du elske dine overspringshandlinger

Har jeg lige skrevet en artikel om overspringshandlinger som en overspringshandling til min eksamen? Ja. Jeg kan ikke benægte, at det er det der er sket. Men jeg er ikke nervøs over det, for jeg tager imod mine overspringshandlinger med åbne arme.

Hvad dine overspringshandlinger fortæller dig

Når jeg skriver eksaminer, laver jeg utroligt mange overspringhandlinger. Men i år, prøver jeg noget nyt. Jeg konfronterer mig selv med hvorfor jeg har et behov for de overspringshandlinger jeg laver, og hvad de gør for mig. For ganske vist kalder man det en ‘overspringshandling’, men hvad er det egentlig jeg ‘springer over’?

Status for min morgen i formiddags var, at jeg manglede tre omgange vasketøj, opvasken stod og var blevet træls, der skulles støvsuges, handles, hentes en pakke og ryddes op på spisebordet. Dét var den indstilling jeg gik til min eksamen med. Needles to say, havde jeg ingen ro overhovedet, da jeg først skulle prøve at skrive min opgave, fordi alle de andre ting omkring mig generede mig.

Jeg havde – som vi nok alle sammen kan nikke genkendende til – haft en rigtig svær og travl uge, og havde ikke haft tid til alle de her ting før den pågældende morgen. Så i stedet for at ærge mig, gik jeg til det med et mindset hvor jeg fortalte mig selv, at det var ok at lave alle de her ‘overspringshandlinger’. I virkeligheden kunne man også have vendt situationen om, og argumenteret for at min eksamenskrivning pludselig var en overspringshandling for alt det huslige og private jeg havde negligeret op til da. Begge tingene skal jo gøres – så hvorfor ikke få de små ting ud af vejen der generer dig først? Så har du ikke flere potentielle undskyldninger der generer dit øje, og du kan sidde og arbejde med en meget større ro.

De er ikke farlige

Det lyder måske banalt, men at give plads i dine planer til overspringshandlinger, er ikke farligt. Selv opnår jeg til sidst også nogle gange et punkt hvor jeg faktisk har lavet så mange overspringshandlinger, at der simpelthen ikke er flere overspringshandlinger at lave. Tidsmæssigt kan man godt opleve at blive lidt presset, men det er bare indtil man får taget “hul på bylden” – og tit kommer der allerede hul imens man går og rydder op, eller går en tur, vasker tøj eller lavet en flot Insta-worty frokost. Fordi imens man laver alt det her, slipper man jo ikke bare den evigt dårlige samvittighed over at man egentligt burde studere eller skrive på sin eksamen. Så imens du foretager dig alle de her ting, så holder du din opgave i hovedet. Du vender og drejer den, og du tænker og reflekterer og når du ikke har flere gode undskyldninger i lommen og er for doven til at gå ‘hele vejen’ ned til supermarkedet for flere snacks, så vender du tilbage til din opgave. Stille og roligt – og det kommer, som det kommer.

Der er desuden også et liv ved siden af der skal leves, og intet menneske skal føle at de skal disponere så meget af deres liv foran en computer, at de ikke kan finde ro eller glæde i hverdagen. Hvis en overspringshandling kan give dig dét, siger jeg selv GO GO! Fordi det gør dig glad, udløser endorfiner og så kan du træde tilbage på et senere tidspunkt til den opgave du har tænkt på men ikke fået løst – men denne gang, gør du det med mere overskud, fordi du er glad.


Laver du mange overspringshandlinger?

Hvordan har du det med dem? Accepterer du dem?

NYESTE INDLÆG

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.