6 nye bøger du skal læse i Påskeferien

ÅH, så blev det endelig påskeferie. Selv skal jeg til lidt varmere himmelstrøg og hygge med min familie, men selvfølgelig ikke uden en god bog 😉 (aldrig). Så, derfor kommer her en ille oversigt over nogle af de nyeste bøger der passer til anledningen, eller som du absolut bare skal læse, nu hvor der endelig er tid til det 😂 Læs med her 👇

En god piges guide til mord er en bog, jeg selv skal have med på min lille påskeferie. Jeg har modtaget den som gave fra Gyldendal (#reklame), og jeg glæder mig meget til at læse den. Den fangede min interesse ofr længe siden, og nu hvor den endelig udkom på dansk, var det næsten for godt til at være sandt.

“Sagen er lukket. For fem år siden blev skolepigen Andie Bell myrdet af Sal Singh. Politiet ved, han gjorde det. Alle i byen ved, han gjorde det. Men Pippa Fitz-Amobi er ikke så sikker. Hun sætter sig for at bevise, at det var den forkerte, der fik skylden for mordet. Men der er mange, der prøver at spænde ben for hendes projekt. Og hvis den rigtige morder stadig er derude, hvor langt vil vedkommende så gå for at afholde Pip fra at finde sandheden …?”

Klik her, for at læse mere om bogen hos SAXO.

Forsoneren af Viveca Sten handler om et mord, der, sjovt nok, foregår i Påskeferien.

“Påsken nærmer sig, og skituristerne strømmer til Åre. På luksushotellet Copperhill Mountain Lodge  findes forretningskvinden Charlotte Wretlind brutalt myrdet i sin suite, og panikken spreder sig på det fyldte hotel.

Politikommissær Daniel Lindskog og hans kollega Hanna Ahlander må aflyse deres påskeplaner og kaste sig over sagen. Det viser sig, at ofret havde store planer i området: Det gamle, forfaldne højfjeldshotel i Storlien skulle rives ned og erstattes af et stort mondænt skihotel. En plan som har bragt sindene i kog hos de lokale.”

Virkelig god, spændende og med en stærk fortæller.

Klik her, for at læse mere om bogen hos Alpha Forlag. #reklame

Lev med det af Henrik Qvortrup & Lars Trier Mogensen, udgivet hos People’s, er en bog, jeg var ret hype over at høre om. Jeg har allerede købt den i gave til min familie, og den står klar til mig på Mofibo as we speak.

“Mette Frederiksen deler som få andre politikere det danske land. Nogle elsker hende, andre foragter hende. Men alle har en holdning til hende. Hun har styret Danmark gennem enorme kriser, men også udnyttet tiden til hendes egen vinding. I “Lev med det” tager de to anerkendte politiske kommentatorer, Lars Trier Mogensen og Henrik Qvortrup, dig helt tæt på Mette Frederiksen og hendes tid som statsminister, der har budt på corona, inflation og krig men også store politiske sejre, intens modstand og et vildt comeback, hvor fjender fra fortiden blev til venner i nutiden.”

Klik her, for at læse mere om bogen hos SAXO.

Spare af Prins Harry er en af de bøger, de fleste har hørt om. Selvom dem der ikke læser så meget til dagligt, må efterhånden havde hørt om Spare – eller på dansk, Reserven.

“I “Reserven” fortæller prins Harry for første gang den sande historie om sit liv med tragedie, sorg og tunge forventninger men også om at frigøre sig og finde kærligheden.

‘Prins Harry bryder den rungende tavshed i “Reserven”, hvor han udfolder sin livshistorie uden at lægge fingre imellem. I bogen får Harry endelig plads til at sætte ord på de følelser og tanker han har haft i sit liv før og efter sin rolle i det engelske kongehus. Det er stærke og følsomme beretninger om hans tragiske tab af sin mor, om hans tumultariske ungdom og den endelige frigørelse til at finde sig selv og skabe sin egen familie i kærlighedens navn.’Prins Harry bryder den rungende tavshed i “Reserven”, hvor han udfolder sin livshistorie uden at lægge fingre imellem.”

Klik her, for at læse mere om bogen hos SAXO.

Stuepigen af Nita Prose handler om hende ingen ser, men hun ser alt; stuepigen.

Stuepigen Molly er helt alene i verden. Et nul. Hun er vant til at være usynlig i sit job på Regency Grand Hotel, hvor hun puffer puder og tørrer gæsternes støv, snavs og hemmeligheder væk. Hun er blot en stuepige – hvorfor skulle nogen lægge mærke til hende? 

Men Molly kommer i begivenhedernes centrum, da hun finder hotellets berygtede gæst, mr. Black, meget død i sin seng. Det er noget rod og ikke lige sådan at fikse. Mens Molly bliver viklet ind i jagten på sandheden og følger de spor, som hotellets fornemme korridorer hvisker, opdager hun en særlig evne, hun ikke vidste, hun havde. Hun er blot en stuepige – men hvad ser hun, som andre overser? 

Klik her, for at læse mere om bogen hos SAXO.

Mysteriet på Windsor Castle af S.J. Bennett

Den sidste og nyeste bog på listen, er en vaske ægte hyggekrimi.

“2016. Dronning Elizabeth er på Windsor Castle forud for fejringen af sin 90-års fødselsdag, men festforberedelserne bliver afbrudt, da en gæst – en russisk pianist – på mystisk vis bliver fundet død i slottets gemakker.Alt peger umiddelbart på, at han har hængt sig, men der er detaljer ved sagen, som får efterretningstjenesten MI5 til at indlede en mordefterforskning. Dronning Elizabeth følger med fra sidelinjen, og da mistanken falder på en af hendes mest loyale medarbejdere, er hun overbevist om, at MI5 er på afveje. Sammen med sin betroede privatsekretær, Rozie, begynder hun i al hemmelighed at trække i nogle tråde og undersøge sagen. Men kan hun pege MI5 i retning af den rigtige morder uden selv at blive afsløret?Mysteriet på Windsor Castle er første bog i den charmerende cosy crime-serie om dronning Elizabeth og det engelske kongehus.”

Klik her, for at læse mere om bogen hos SAXO.