Daughter of the Pirate King

Forfatter: Tricia Levenseller

Sider: 308

Sprog: Engelsk

Rating: 3 out of 6.

Om bogen

“Seventeen-year-old Alosa, daughter of the feared Pirate King, is on a mission. She must retrieve an ancient hidden map, the key to a legendary treasure trove. The catch? Alosa needs to conceal her considerable combat skills and allow herself to be captured by her enemies, giving her the perfect opportunity to search their ship. More than a match for the ruthless pirate crew, Alosa has only one thing standing between her and the map: her captor, the unexpectedly clever and unfairly attractive first mate, Riden. But luckily, she has a few tricks up her sleeve- and no lone pirate can stop the Daughter of the Pirate King.”

Præmissen for Daughter of the pirate king er god, men udførelsen var, for mig, ikke helt spitzen. Først og fremmest, er det som om der bare mangler noget ‘verden’ – det kommer nok ikke bag på dig med titlen, men det foregår jo primært på et skib, men det er for begrænsende for den her verden. Skibet kommer ikke i kontakt med eksterne miljøer; øer, mennesker, monstre etc. Det hele foregår på skibet, og i vores hovedkarakters hovede, og selvom der kortvarigt er et besøg til en lille ø halvvejs, er bogens world building for simpel for mig. Den var ikke helt spændende nok.

Jeg er dog vild med hovedkarakterens baggrund og evner, der først hintes igennem bogen, og sidenhen kommer til fuld beskuelse. Det er lækkert, men uden de særlige evner, havde der ikke være så meget at komme efter.

About that. I’ve decided we’ve been wasting your potential, what with they way we’ve been keeping you locked up in that cell all the time. You’ve got too much energy for escaping and wreaking havoc in my room. I think it’s time we put your skills to use.

Citat fra bogen, s.125

Karaktererne både sterotype og samtidigt moderne, og det er et forvirrende miks, men mest af alt, når det gælder karaktererne, så blev jeg bare ikke investeret i romancen mellem Alosa og Riden. Der bare en mærkelig kemi imellem dem, og jeg sidder (ved et tilfælde) og læser The shadows between us af samme forfatter imens, og her er bare nogle elementer af gentagelse, in terms of character creation. Der mangler noget mere dynamisk mellem hovedkaraktererne.

Og så kunne jeg simpelthen ikke slippe tanken om, hvor ubehageligt klamme alle de her pirater måtte være hygiejnemæssigt 😂 Det bliver italesat at særligt Riden dufter af sæbe og er super renlig og ordentlig i forhold til så mange andre pirater …. og det fik mig bare til at tænke helt vildt på alt omkring deres muligt manglende hygiejne, og var bare svært at slippe igen resten af bogen 😂 (jeg må være ved at blive gammel – jeg overtænker simpelthen alt).

Men, historien er anført af en stærk kvindelig hovedrolle med en hardcore baggrund som datter af piraternes konge. Det er ikke en opvækst alle kunne have klaret, og hun er både eminent til nærkamp, sværkamp og *hemmelige ting læs den for at finde ud af det*, og bare helt igennem hardcore fysisk. Så hvis du kan lide fortælinger med pirater, skrøner og myter, livet til søs, kvindelige hovedroller og hemmeligheder, så kunne det her snildt være bogen for dig! 🖤 Jeg giver den ⭐️⭐️,5 stjerner, men det betyder aldrig, at den ikke er en andens 5-stjernede læseoplevelse.

Klik her, for at læse mere om bogen hos SAXO. Efterfølgeren i duologien hedder Daughter of the Siren Queen, og den kan du læse mere om her.

Latest from the Blog

Forsoneren

En fantastisk gennemtænkt krimi med masser af godt plot og spændende karakterer ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/6 fordi wauv

Read More