The girl who fell beneath the sea

Forfatter: Axie Oh

Sider: 336

Forlag: Hodder & Stoughton

Rating: 6 out of 6.

Om bogen

“For generations, deadly storms have ravaged Mina’s homeland. Her people believe the Sea God, once their protector, now curse them with death and despair. To appease him, each year a maiden is thrown into the sea, in the hopes that one day the ‘true bride’ will be chosen and end the suffering.Many believe Shim Cheong – Mina’s brother’s beloved – to be the legendary true bride. But on the night Cheong is sacrificed, Mina’s brother follows her, even knowing that to interfere is a death sentence. To save her brother, Mina throws herself into the water in Cheong’s stead.Swept away to the Spirit Realm, a magical city of lesser gods and mythical beasts, Mina finds the Sea God, trapped in an enchanted sleep. With the help of a mysterious young man and a motley crew of demons, gods and spirits, Mina sets out to wake him and bring an end to the storms once and for all.But she doesn’t have much time: a human cannot live long in the land of the spirits. And there are those who would do anything to keep the Sea God from waking . . .”

På den ene side er jeg mind blown og vil gerne råbe og skrige om bogen her, til alle der har lyst til at lytte. På samme tid er jeg bange for at hype den for meget, for at fremtidige læsere så vil læse den med en skuffelse. Der er efterhånden ingen bøger der kan leve op til den hype Instagram og TikTok kan sætte i tingene, men jeg står dog ved det: The girl who fell beneath the sea er årets bedste læseoplevelse 💙 og den er gået under radaren for alt for mange, så tillad mig at præsentere jer for en verden, i ikke vil gå glip af 👇

I try to remember anything about the Goddess of Moon and Memory, but though I’m familiar with most of the gods and godesses of the realm, I have no knowledge of her. She must be a powerful goddess, to command such a force of creatures

Citat, s.91

Der sker så meget mellem linjerne i den måde bogen kommenterer med moderne øjne på et gammelt sagn – i den måde hovedpersonen mister noget særligt efter at falde under havet, og i den måde, hun skal kæmpe, for at løse bogens store mysterie. Men historien kan mere, end at sætte ting i perspektiv – den er smukt fortalt og smuk i dens opbydning. The spirit world som vores hovedkarakter kommer til at møde, er så fantastisk velbeskrevet, at jeg ville ønske jeg selv kunne rejse dertil – bare for at se det.

Men bogen er også en fantastisk fin kærlighedshistorie – men absolut ikke en overdrevet en af sæagsen, I virkeligheden handler den om den bedste slags kærlighed, man kan få- en kærlighed der bunder i respekt for den anden person. Jeg har i virkeligheden rigtig mange ord for historien, og på samme tid, ikke andre end at den er fantastisk. Og selv hvis man ikke til dagligt læser så mange bøger på engelsk, synes jeg skal skal gøre en forskel for denne.

Hvis du kan lide historier med hurtigt plot, eventyr, mysterier, magi og skæbnehistorirer, er den her lige noget for dig. Den hurtige plot og verdensudvikling der vokser i takt med at karaktererne har interne dialoger med hinanden, er den bedste måde jeg kunne forestille mig denne verden udspille sig på. Vi hviler ikke på laurbærrene på noget tidspunkt, men vi bliver hellere ikke skyndet på. Jeg garanterer at i ikke kan slippe den, når først i er gået i gang.

“Am I not allowed to be angry?” I said curtly. “My people have suffered much because of the Sea God’s abandonment. Because of his neglect, the other gods have turned away from us”

Citat, s.29

Klik her, for at læse mere om hos saxo. Du kan også finde forfatteren på Instagram under navnet @axieoh – det ligner at der er flere gode sager på vej i 2023 💙

Nyeste indlæg