Manga tokai stories – ghostly tales from Japan

Forfatter: Sean Michael Wilson

Illustrator: Inko Ai Takita

Sider: 128

Sprog: engelsk

Rating: 3 out of 6.

Rigtige myter i mangaform

“This thrilling collection of seven Japanese ghost stories will captivate lovers of yokai stories! These classic Japanese ghost stories are based on those written by famed author Lafcadio Hearn between 1890 and 1904. Here, they are retold by award-winning comic book writer Sean Michael Wilson, who has garnered a worldwide fan base for his manga adaptations of works of Japanese literature, including such classics as The Book of Five Rings and The Demon’s Sermon on the Martial Arts.” (fra saxo.dk)

Jeg er vil med scary stories, men hvis du vil have det til at krybe ned ad ryggen eller du søger myter og fortællinger, du næsten ikke tør læse om, så er det her ikke the one for you. Den er ikke uhyggelig som sådan; den er nærmest fortalt lidt nøgternt. Det var mere en forklaring af spøgelseshistorier, end det var et forsøg på at skræmme læseren. Og hvis det er dét du leder efter, så har du en manga til 6 solide stjerner lige her 👏🏻

Bogen læser du fra højre mod venstre; altså det omvendt af hvordan du normalt ville læse en dansk produceret bog. Det er noget at det jeg finder mest charmerende ved manager – at de netop, når de er oversat til engelsk og dansk, holder deres oprigtige læseretning. Det er spøjst i tre sekunder, og så er det hverdag.

Spøgelseshistorierne i bogen er som følger:

  • The Ghostly Tales of Lafcadio Hearn, s.4
  • The Dead Secret, s.5
  • The Screen Maiden, s.19
  • Nuke-Kubi, s.35
  • Corpse Rider, s.65
  • Riki-Baka, s.83
  • Before the Supreme Court, s.97
  • Reconciliation, s111

Som man måske kan fornemme via ovenstående indholdsfortegnelse, er det letlæste historier. Illustrationerne er super flotte og de er altid nemme at overskue. Her kan man danske tegneserier tit falde i faldegruppen der hedder, at det er for svært at læse dem. Det er simpelthen for svært at finde ud af rækkefølgen, men ikke her. Alt i alt en fin mange med gode historier til dig der vil læse om emnet, men ikke vil forskrækkes 👻

Mulighederne ved manga

Jeg var dog ret vild med ideen om at skulle læse om japanske myter og overtro i mangaform; og jeg står ved kærligheden til formatet, fordi det kan bare noget ekstra. Der er så mange muligheder ved manga, at vi slet ikke forstår os ordentligt på det endnu. Det er som om hypen ved manga, er meget udenlandsk? Da vi var i USA for nogle måneder siden, var der en kæmpe manga-og tegneserieafdeling i alle bog butikker og i de større supermarkeder, kunne man også finde nogle af dem. Måske vi er heldige at det kommer til Danmark i store strømme senere ❤️

Hvis du vil læse mere om bogen eller købe den, kan du klikke her.

NYESTE INDLÆG

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.