Usete steder og andre historier

Forfatter: Karoline Stjernefelt

Forlag: Cobolt

Sider: 76

Om bogen

“En konge undsiger Gud og Himmerige, hvis blot han må beholde sit Gurre. En fuglefotograf sværger, at hun aldrig rørte den sælunge på stranden som barn. En krig forpurrer en spirende kemikers drømme og sender hendes liv i en helt anden retning. Et øde beliggende hus i en svensk skov og den største planet i solsystemet, Jupiter, har noget tilfælles. En blod-eg forsegler en hemmelighedsfuld handel mellem to gamle bekendte, og en mumie kan vende hjem. Alle møder de skæbnen i den ene eller den anden form. Og skæbnen har følger …. dens veje er uransagelige.”

Det er en samling med en masse forskellige interessante historier og verdener, er hvor vi ikke får præsenteret mere, end en lille smagsprøve. Vi bliver efterladt undrende, men med en god følelse i maven, fordi det er spændende at møde alle de forskellige verdener; især i illustreret form.

Historierne er let læselige, og hurtige at komme igennem, og Karolines tegninger og illustrationer ændrer sig, varierer og matcher den pågælende fortælling, så hver historie får sit eget liv.

Derfor skal du læse flere tegneserier

Jeg er nødt til at give et kort slag for tegneserierne, fordi de kan altså virkelig noget. Ingen novelle ville kunne give det samme hurtige, skarpe og alligevel meget korte indblik i en anden verden, på samme fortryllende måde, som en tegneserie kan. Du kan kalde det tegninger, illustrationer, grafiske billeder – de kan det samme, og det er på tide, at de får den opmærksomhed, kærlighed og brede anerkendelse, som de fortjener, fordi tegneserier er for alle. Men hvorfor har de så ikke den samme brede anerkendelse som romaner om skagensmalere, eller (kedelige) historiske fortællinger?

Tegneserien er måske ikke ligeså “fint på den”, som så meget andet litteratur, men i min optik, er den fremtiden. Den er spændende, flot og imødekommende både for de der læser meget, og dem der læser mindre.

Du kan læse mere om tegneserien, eller købe den, ved at klikke her.

NYESTE ANMELDELSER

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.