Værelse samlet af kvinder

Forfatter: Katrine Grünfeld

Sider: 280

Forlag. Grif

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget. Tak for læseoplevelsen 🙂

Rating: 4 out of 6.

Om bogen

“En kvinde bryder op fra sin materielt velpolstrede tilværelse med mand og teenagerbørn og flytter ind hos en veninde. Romanen følger hende det første skelsættende år efterskilsmissen. Hun vælger sin egen vej i krisen, i lysten til livet, hun vælger at følges med sin veninde, mor, nabo og datter, og sammen med dem, båret af dem, at smide hammeren og vakle, løbe, flyve som en begyndelse til noget nyt.”

Her knepper han den menstruerende kvinde, hvisker M

Citat, s.14

Opbygningen

Bogen er skrevet meget Tine Høeg-ish i dens fysiske opsætning, med den minimalistiske opsætning og rummet mellem linjerne, men alligevel på Katrines helt egen måde, med et indhold der er langt mere poetisk, filosofisk og til tider abstrakt. Opsætningen bærer hertil også meget præg af den typiske opsætning for mange digte, hvor skriften er centreret midt på siden, i en lille boks, der vel og mærke kan repræsentere det lille værelse, der er blevet skabt af kvinder.

…det var som at slippe ud af et fængsel, da jeg gik fra din far, alle har fortjent at blive skilt, skilsmisser slanker, man bliver klogere af at blive skilt, får nye venner, et nyt hjem, min kusse er våd igen, og jeg er så glad for min nye bordplade i eg, bare vent

Citat, s.51-52

På grund af bogens opsætning, er den hurtig at læse. Skrift i kursiv indikerer dialog, hvor den normale skrift inkluderer fortællerens tanker, generelle observationer og forklaringer. Det er ikke umiddelbart svært at læse, da vi hele historien følger den samme middel aldrende kvinde, hvis navn vi aldrig lærer, og hendes ven og læge som hun flytter ind hos, M. Sætningerne er dog til tider lidt specielt opsat, men det er det skønne ved den kreative frihed, der kan ligge i at skrive. Bogen manglede dog for mig lidt i dens handling og klimaks, men på samme tid elskede jeg dens ærlighed omkring kærligheden, venner og venskaber, skilsmisser og det forhold man har til sine børn- især under en skilsmisse. Og så elskede jeg dens måde at arbejde med litteratur som en æstetisk visuel og skriftlig process.

Du kan læse mere om bogen hos forlaget, eller købe den, ved at klikke her.


Kunne du lide anmeldelsen?

NYESTE INDLÆG

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.