Jeg er smukkere i mine tanker

Forfatter: Savanna Lind

Forlag: mellemgaard

Sider: 47

Rating: 3 out of 6.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt af forlaget

Om bogen

“Penny er plaget. Plaget af stemmerne i sit hoved, af bulimien. Plaget af de evindelige selvmordstanker, af en skrigende ensomhed og af billedet af det liv, hun brænder efter at leve. Hun må pynte på sine egne minder fra en ulykkelig fortid for overhovedet at kunne eksistere i den verden, hun har skabt omkring sig. Tæt på sammenhængen forsøger hun at holde fast i et spinkelt håb om en tilværelse uden for sit eget sind.”

Jeg er smukkere i mine tanker er en digtsamling om ensomhed, frygt, livsrefleksioner, ønsket om at leve i fortiden men at konfrontere sig selv med virkeligheden, for at komme videre og kunne se og bevæge sig fremad. Digtsamlingen skifter mellem en monolog på dansk, et digt på dansk eller engelsk og en tekst med overskriften “kære ingen”.

Det er en meget ærligt fortælling, med digter-jeg’et der ønsker at kunne leve i fortiden, hvor alle holdt af dem, fordi man var skøn, og nem at have med at gøre. Nu, da vi møder digter-jeg’et, er de blevet en byrde for deres nærmeste, og ens tætteste har ændret sig. Og ikke mindst, kommer vi ind på den dybe sorg og frustration der følger med disse erkendelser. Digter-jeg’ets lille håb for en bedre fremtid, begynder dog at blomstre frem i løbet af bogens fremskreden. Ved at bruge sine prøvelser og nedture til at fodre sine skriverier, reflekterer hovedkarateren sig frem til, at de gerne vil leve.

Jeg vil være blond, smuk og fuldstændig død indeni

Citat, s.8

Opsætningen

Jeg kunne have pløjet anmeldelsen her med citater, for jeg synes at Savanna skriver godt. Flere steder i samlingen er der et utroligt godt flow, gode associationer, metaforer og gode beskrivelser. Der mangler bare en sammenhæng i opsætningen, og et overordnet koncept, der får de forskellige dele, til at hænge bedre sammen.

Jeg vil være skøn og rigtig. Passe ind, men skille mig ud. Jeg vil ud af mit hoved, men allermest ind i andres

Citat, s.9

Bogen er beskrevet som en digtsamling, men jeg føler ikke, at den holder sig helt inden for denne genre. Digtene i bogen – både de engelske og de danske – bidrager ikke til de andre tekster. De længere monologer kunne snildt have været udgivet for sig selv, og digtene fravalgt. Det havde givet den samme helhedsforståelse, og været bedre sammensat.

Og når tankerne er solgt, er det tid til at sætte de ynkeligeste prisskilte på kroppen jeg aldrig har følt mit en del af alligevel. Kom bare ind, mine damer og herrer, kig nøje på de blå mærker, på strækmærkerne og på de arrede arme

Citat, s.35

Jeg må også erkende, at det forvirrede mig, med de engelske digte, der poppede op undervejs samlingen. Jeg har endnu ikke fået tydet, hvorfor forfatteren ønskede at skrive disse, på et andet sprog. Min læseoplevelse blev snarere forstyrret af det, fordi jeg skulle omstille min hjerne.

Hvis Savanna Lind dog en dag udgiver en roman, så er jeg all here for it. Det er her, hendes skrivestil ville passe bedst.


Kunne du lide anmeldelsen?

NYESTE INDLÆG

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.