Forfatterportræt: mød Sara Rahmeh

D. 22. januar udgiver Sara Rahmeh sin første bog. Digtsamlingen hedder “Langt væk og lige om hjørnet” og du kan læse med her, og lære Sara lidt bedre at kende, før digtsamlingen lander i en butik nær dig.

Q: Der kan gå meget tid ind i at skrive en bog – meget mere end hvad folk ved af. Hvor længe har din digtsamling været undervejs?

A: Den har været på vej i 5 år, jeg har skulle nå til det punkt hvor jeg følte mig klar til at sende den ud i verden og det har taget tid.

Q: For dem der ikke kender dig, og som googler dit navn, kan man blandt andet læse om dig, at du er “slammer og storyteller”. Hvad betyder det?

A: Det betyder at jeg optræder med Spoken Word Poetry som er en mundlig poesi/litteratur genre. Jeg optræder med en blanding af poesi og historiefortælling. Jeg elsker at stå på en scene og fortælle historier blandet med poesi, man kan kigge publikum i øjnene og dele energien i rummet, jeg har optrådt på mange forskellige steder, alt fra biblioteker til konferencer.

Q: De færreste forfattere skriver en bog, uden selv at have læst en hel masse. Når du kigger tilbage på dine læseoplevelser som helt lille til i dag, hvem tænker du da at du trækker på i din skrivestil?

A: Det er svært at sige, jeg har altid læst rigtig meget, jeg voksede nærmest op på et bibliotek og blev boghandler som 19 årig, så bøger har altid fyldt meget i mit liv. På det seneste har jeg især været inspireret af forfattere fra mellemøsten som Nizar Qabbani som var en syrisk poet der skrev om feminisme, kærligheden og Syrien.

Q: Det er ikke altid lige let at skrive en bog. Nogle dage er nemme, andre er svære. Hvordan har du holdt dig selv ved ilden, på de ‘mindre gode’ dage?

A: Der har været virkelig svære dage hvor tvivlen har taget overhånd, men jeg har mennesker omkring mig der støtter mig og minder mig om at jeg har talt om at skrive bøger siden jeg var barn. At give op var egentlig aldrig en mulighed, og den bedste måde at holde sig til ilden var at lægge kuglepennen lidt væk og læse en god bog og vende tilbage til ens egne ord med fornyet energi.

Q: Hvad håber du, at din digtsamling kan være med til at bidrage til?

A: Jeg håber inderligt den kommer til at skabe lidt tiltrængt forståelse på tværs af kulturer. At den er med til at bringe lidt diversitet på de danske boghylder, og bryde en fordom eller to.


QUICKFIRE

Te eller kaffe?

Kaffe .. helst med havremælk og et drys kanel

Morgenfrisk eller natugle?

Natugle – man skal helst undgå mig før frokost.

Indendørslæsning eller udendørs?

Indendørs, ellers bliver jeg distraheret af at kigge på mennesker.

Moderne bøger eller klassikere?

Klassikere

Favoritsnack til skrivesessions?

Mørk chokolade og peanutbutter

Kan du løfte sløret for nogle kommende projekter i 2021?

Jeg kan fortælle at jeg skriver på den næste bog og på en tv serie, samt et teaterstykke. Der skal bare skrives en masse i 2021.

En must-read du ville ønske du kunne få alle til at læse

Et lille liv skrevet af Hanya Yanagihara. Jeg havde den med på en badeferie, sad og læste non-stop ved poolen mens tårene trillede ned af mine kinder og stoppede først med at læse da jeg opdagede jeg var blevet mega solskoldet af at sidde i solen hele dagen.

One-sitting eller overspringshandlinger?

Overspringshandlinger! Kan ikke sidde stille for længe, jeg bliver nemt distraheret men jeg når alligevel alt det jeg skal nå, så det går jo nok.


FÆRDIGGØR SÆTNINGEN

Når jeg ikke skriver, kan jeg godt lide at ….læse bøger og kigge på opskrifter på sunde snacks på Instagram mens jeg spiser slik.

Det absolut værste jeg ved, er …. mangel på nysgerrighed, jeg tror det er roden til de fleste fordomme, at vi ikke tager os tiden til at lære hinanden at kende.

Corona har været en prøvelse for all. Men hvis der er én god ting jeg kan fremhæve, er det …. at Corona har lært mig at sætte tempoet ned, jeg har altid haft travlt og holder så sjældent fri fordi jeg er drevet af nå mine mål. Det har været virkelig sundt for mig at sætte tempoet ned og bare gå en tur, for at være ærlig gik jeg aldrig ture før Corona. For mig har lockdown været en mental genstart som jeg ikke anede jeg havde brug for.

I et andet liv, kunne jeg godt tænke mig at prøve at være … korrespondent, en drøm der ikke blev udlevet var at være journalist og rejse rundt i verden for at dække nyheder og følge historierne.

Når jeg en dag ikke er her mere, skal i huske mig som … et menneske der elskede bøger og startede de fleste samtaler med at spørge ” Hvad læser du for tiden” i stedet for at spørge ”hvordan går det” fordi det egentlig er lidt det samme.


Saras bog udkommer d.22 januar. Du kan forudbestille hendes bog på SAXO, ved at klikke her. Du kan også få et lille sneak peak på bogens forside herunder.

Hop ind og læs med hos Sara på hendes sociale medier. Du kan finde hende på Instagram under @sararahmehcph eller på hendes hjemmeside http://www.sararahmeh.com.


SENESTE INDLÆG

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.