Inderligt

Forfatter: Margaret Atwood / oversat af Caroline Albertine Minor

Sider: 143

Forlag: Lindhardt & Ringhof

Bogen er et anmeldereksemplar fra Lindhardt & Ringhof. Tusinde tak for bogen! 🙂

Rating: 6 out of 6.

Om bogen

“INDERLIGT er Margaret Atwoods første digtsamling i mere end ti år. De nye digte bevæger sig i en stor emnekreds: kærlighed, tab, tidens fylde, naturens væsen og – zombier. I digt efter digt kaster forfatteren sin enestående fantasi og sit altid vågne og skarpe blik på det landskab, et levet liv udgør”

Margaret Atwood er mest kendt for at have skrevet “Tjenerindens fortælling”, der også er blevet til et kæmpe filmatiseret hit på HBO, såvel som bøgerne “Alias Grace” og “Røverbruden”, hvoraf Alias Grace også blevet filmatiseret til en miniserie.

Mine absolut favorit digte var “skygge” (s.38), Vareulveopdatering (s.63), Flatline (s.132), Brombær (s.140) og især Prinsessetøj på s.25 (se citat nedenfor).

For mange mennesker taler om hvad hun burde have på for at se smart ud, eller i det mindste for ikke at blive slået ihjel. Nogle kvinder omviklet med ikke godkendte stofstykker er flyttet ind ved siden af. De sætter et dårligt eksempel. Frem med stenene”

Citat, s,25

Jeg. Elsker. Forsiden. Hold op, hvor er den smuk, og hvor er den flot repræsenterende for bogens ligeså flotte indhold. Min bog er fyldt med små post-its og sidemarkører, for at hjælpe mig med at afkode dens budskaber. Når du kaster dig i gang med bogen, så læs den gerne efter dens opdelinger. Det hjalp mig en hel del, til bedre at forstå den, og nå at tænke nogle tanker omkring det jeg havde læst, før jeg begyndte igen dagen efter.

Det er en helt fantastisk digtsamling. Vi kommer omkring alt fra politiske mener som voldtægt, overgreb, kønsroller, menneskeværdi og klima/natur forandringer. Digt efter digt, bliver vi ført ind i Margaret Atwoods tanker om den verden, hun observerer omkring sig. Vi kommer igennem hende drømme/ mareridt, og tanker for fremtiden, hendes minder og også hendes tanker om alderdom, og hvordan hun oplever sig selv, i takt med at hun bliver ældre. Men den handler også om sorg. Sorg over dem hun har mistet, sorg over fremtiden, sorg for den yngre generation og en generel sorg, der relaterer sig til samlingens titel.

Hele vejen igennem vender hun tilbage til bestemte ting som farven rød, hun forbinder med vrede, og fugle, som en repræsentation for menneskers sjæl.

Inderligt. Hvordan blev det brugt? Inderligt elskede. Inderligt elskede, vi er samlet. Inderligt elskede, vi er smalet her i dag i dette glemte fotoalbum som jeg faldt over for nyligt.

Inderligt, s.136

Hvis jeg skal opsummere mit indtryk af digtsamlingen helt kort, var den spændende, interessant og utrolig fin. Jeg kommer med stort sikkerhed til at vende tilbage til Atwoods verden i fremtiden også. Det er en bog, der bliver ved med at give, og jo mere jeg går og tænker på den efter jeg har færdiglæst den, jo mere har jeg lyst til at læse den én gang til, for at se om der var nogle temaer eller elementer jeg mon missede i første læsning.

Du kan læse mere om bogen eller købe den hos Lindhardt og Ringhof, ved at klikke her.


Kunne du lide anmeldelsen?

Nyeste indlæg

Fuglereden

FANTASTISK bog. Mystisk, mørk, nervepirrende, uhyggeligt, voldsom, ægte, uvirkelig men helt igennem fantastisk. Årets læseoplevelse.

Read More

Julebestiariet

En julekaldenerguide om vinterens monstre. Til primært det yngre publikum, der gerne vil mere læse andet end den ‘klassiske’ julehyggefortæling.

Read More