Julebestiariet

Forlag: Cobolt

Forfatter: Kenni Bødker & John Kenn Mortensen

Sider: 108

Rating: 3.5 out of 6.

En julekalender med gys

Bogens koncept er meget nyt og forfriskende. Jeg har ikke selv før læst en julekalenderbog med monstre og gys i fokus over julehygge. Især efter lige at have færdiggjort kalenderen Bellas (h)jul, synes jeg det var sjovt at give mig i kast med en helt anden slags kalenderbog. Monstrene var både genkendelige, såvel som nye, og vi kommer i bogen igennem alt fra nisser, julekatten og (en slags) julemand og monstre som ‘Olentzero’, ‘Asgårdsreien’ og ‘Perchta’. Forfatterne har virkelig været kreative, i deres udarbejdelse af monstrene – både i illustrationerne, beskrivelserne og lige fra hvor i verden man finder dem, til hvor farlige de er på en fareskala fra 1-5 krankogler.

Bogen har 24 kapitler med en til en halv A4 side med monsterbeskrivelser. I bogens sidste sider, er der også nogle sider til “egne observationer”, man kan udfylde eller udtænke med dine børn, med de samme karakteristika som forfatterne har gennemgået ved alle monstrene i bogen; navn, udbredelse, signalement, fareklasse og en lille plads til egen illustration også.

Bogen er dertil også frisk i sit udseende og fuldendt i dens tema med dens røde skift, de røde A4 sider som opdeler kapitlerne og den gamle læder-lignende brune forside.

Kort og hurtig

Jeg kunne godt have tænkt mig lidt længere historier. Det gik for hurtigt at læse, og for hurtigt at få oplæst. Historierne var på maks. 1-2 sider, med meget mellemrum, tegninger, illustrationer og stor skrift. Hvis man er fra det yngre publikum, tænker jeg dog at længden på historierne er meget passende, hvis man lige skal stave sig igennem ordene. Men for mig, var de desværre lidt korte.

Illustrationerne er dog smukke, og er af samme illustrator, der står bag forlaget Cobolts anden udgivelse Natteræd. Efter at have læst Natteræd, genkendte jeg hans illustrationer før jeg så genkendte hans navn på bogen. Der er en bestemt mystik, uhygge og æstetik i illustrationerne, der får centralt fokus i bogen. Én ting er beskrivelserne, men en helt anden ting er de billeder, der kommer med historien. Det er med til at give oplevelsen lidt ekstra gys.

Hvis du er interesseret i at læse mere om bogen, eller købe den, kan du klikke her og komme ind på forlagets hjemmeside.


Kunne du lide anmeldelsen?

Andre har også læst

Bellas (h)jul

Et juleeventyr for alle aldre. Klik ind og læs med, og hør hvorfor “Bellas (h)jul er årets juleeventyr.

Read More