Studiesteder i København under Corona

NB! Efter de nye restriktioner, er cafeerne og alle stederne på listen desværre lukket 😦 Vi satser på et bedre 2021

Har du ligesom mig problemer med at finde et sted hvor du kan læse i fred op til eksamen? Og så især med Corona restriktionerne, der også hænger om ørene på en. Hvis du bor eller studerer inde omkring København, er du klikket ind på den rigtigt artikel, for jeg har her samlet en oversigt over de steder der om ikke andet har hjulpet mig, til bedre at kunne koncentrere mig og læse op på mit pensum.

Jeg vil nok lige starte med at sige, at noget af det vigtigeste under Corona nedlukninger og mens vi oplever skærpede muligheder for at komme ud, er, at vi undgår at blive for meget hjemme. Jeg har selv gjort fejlen, og lavede mit spisebord om til et “hyggeligt studiehjørne”. Disclaimer: det er absolut intet hyggeligt ved det i dag, og jeg får stress i bolden af alle de papirer og bøger der er på bordet hele dagen, og at jeg indser hver aften, at jeg slet ikke er kommet ud af døren. Så – without further ado, her kommer altså en liste med gode studiesteder i København #ViSesDerude

  1. Studenterhuset ved Runde Tårn
  2. Espresso House ved Runde Tårn
  3. Espresso House ved Nørreport
  4. Hovedbiblioteket
  5. Den Sorte Diamants læsesal og fællesområde
  6. KUs bibliotek
  7. Emmerys Nørreport
  8. Lagkagehuset Nørreport (de høje borde er bedst- der er dog lidt koldt)
  9. Cafe Vivaldi eller Dalle Valle (basically any cafe, fordi de er så store og har så mange borde)
  10. Cinematekets bibliotek på 1. sal (dog begrænset med pladser, men med en smuk udsigt til Kongens Have)

ALLE stederne nævnt herover har muligheder for strøm, og man bliver ikke smidt ud, hvis man kun køber én kaffe. Hovedbiblioteket har dog tidsregulationer på grund af Corona, så man må kun sidde i studieområdet i 2 timer ad gangen. Jeg er godt nok usikker på hvem der skulle holde øje med en, men for at hjælpe hinanden til, er det jo god stil at rokere en gang imellem.

Nogle af dem er ikke ligeså egnede til eksempelvis gruppearbejde som andre, og nogle af dem er heller ikke suveræne, hvis SU budgettet er stramt, eller man foretrækker pulverkaffe. Så vi kan måske hjælpe hinanden? Hvis du kender et rigtig godt studiested i enten København eller din egen hjemby, så del det rigtig gerne i kommentartråden! Så kan vi hjælpe hinanden her i de kolde måneder til at komme ud og få læst op til eksaminerne eller få mødtes med gruppen (på en sikker afstand, selvfølgelig).

***Billerne herover er fra Studenterhuset i København