Orgasmebogen – en tegneserie om sex og lyst

Forfatter: Kristine Tiedt

Sider: 188

Rating: 5 out of 5.

“to ud af tre kvinder ikke får orgasme med deres partner under sex, imens stort set alle kvinder gør, når de onanerer.”

Har du nogensinde læst en bog om orgasmer? Det har jeg ikke. Jeg havde faktisk aldrig forestillet mig, at en bog med en sådan titel og indhold kunne blive en del af moderne populærkultur, og stå på hylden i Politikens boghandel under “nye udgivelser”. Jeg havde heller ikke forestillet mig, da jeg var lille, at det var en jeg selv ville læse, fordi alt omkring kvindekroppen og sex var tys tys. Derfor er det så mega fedt at have vokset op, og nu være voksen, i en tid, hvor den Amerikanske feministiske bølge er kommet til Danmark og har rykket ved forståelsen på kvinder og seksualitet. 

Lad mig starte med at sige – Wow, hvor er der brug for den her bog. Den handler om alt det vi bør vide, men ikke tør tale med hinanden om. Alle de ting vi tænker, men ikke har sagt højt og den skam og frygt især, der kommer med at være kvinde, have en klit og have lært at orgasmer og nydelse sexuelt er ikke for dig – det er for manden. 

Skal jeg være helt ærlig, kunne de snildt bare have smidt den her bog efter mig i folkeskolen, da vi skulle lære om sex og kroppen. Jeg kan huske vi blev undervist i menstruationscyklussen og blev vist hvad der sker, når man smider en tampon i vand (til stor ramaskrig fra alle drengene i klassen fordi det var ‘ulækkert’’). Vi lærte at sætte kondom på, og talte om tissemænd, sæd og børn. Der var sgu aldrig nogen (undskyld mit sprog), der fortalte min om klitten, men vi så billeder til højre og venstre af penissen.

Det var ikke noget jeg havde bildt mig ind, kunne jeg endelig erklære, da jeg læste tegneserien. Flere biologi- og anatomibøger har slet ikke klitoris afmærket, og fortæller kin om kvindens fødefunktion. Det handler aldrig om nydelse- i hvert fald ikke for kvinden.

Det er på tide at vi lærer den yngre generation, hvad nydelse er, og lærer dem hvordan de skal fortælle og stå ved de ting, der er rare for dem. Bogen illustrerer i tegneseriestriberne en masse statistikker på eksempelvis hvor mange heteroseksuelle kvinder der kommer under sex, hvor mange der kan komme af penetration og går igennem hele konceptet med “hysteri”, hvad det kommer af og hvor længe vi har ment, at kvinder ikke har en seksualitet. Man kan undre sig, når man læser bogen, hvorfor vi har det samme billede på kvinder og seksuel lyst, som vi havde for flere hundrede år siden. Og det er her du kan være med til at gøre en forskel! Sørge for at de fremtidige generationer af piger og kvinder forstår og er i stand til at tale om sex, uden skam, med klarhed på hvad de gerne vil have og selvtilliden til at kunne bede om det. 

Som om det ikke er nok med alt det fantastiske indhold bogen har, er den også mega smuk. Den har den fineste sarte lyserøde farve- men man må ikke se sig blind på hvem modtageren er, bare fordi den er fin lyserød. Den er til både kvinder og mænd, den her bog. Vi kan alle sammen lære noget af at læse den, og tale med os selv eller vores partner om hvad vi egentlig godt kan lide. 

Jeg anbefaler bogen til alle med en interesse for enten dem selv, deres kærestes, datters, niece eller indsæt-familie-medlem-her’s velvære og selvtillid. Jeg har ikke nok rosende ord til udgivelsen. Den er simpelthen bare så god. Køb den, og vær med til at stoppe et tabu, der er omkring sex. 
Du kan læse mere om bogen og købe den her.