Haunting Charlie

Forfatter: Wendy Wang 

Oplæsningstid :ca. 6 timer og 49 min (i langsom hastighed)

Rating: 4 out of 6.

Haunting Charlie blev udgivet i 2018 af forfatter Wendy Wang, og er den første bog i serien “Witches of Palmetto”, og er hørt på Mofibo (og længe leve Mofibo! Jeg er blevet kæmpe fan af at høre til og fra arbejde lydbog i ørene. Det gør både turen hurtigere og (u)hyggeligere. Med dét sagt, er det dog ikke det samme som at læse en fysisk bog. Det kræver en helt anden koncentration, kun at lytte)

Jeg fandt bogen, i forbindelse med at jeg kiggede efter nyt materiale til mit Halloween tema på bloggen her i oktober, og blev hurtigt tiltrukket af titlen. Men så igen – alt med “haunting” eller “horror” har i den grad været på min radar her i oktober, så jeg sprang på den som en kat efter mus.

Bogen handler om hovedpersonen Charlie, der gerne vil leve et normalt liv, være en god mor og have en god og succesfuld karriere. Men Charlie er alt andet end normal. Hun kommer fra en lang række af Amerikanske hekse, og er i stand til at se døde mennesker. 

Historien starter med at en ældre dame, Susan Tate, har har arvet et smukt gammelt hus i sydstaterne. Huset er dog hjemsøgt af spøgelser, og her kommer vores Charlie ind i billedet, der gennem sine kusiner bliver sat i kontakt med Susan. Charlie skal forsøge at hjælpe Susan med at få spøgelserne i hendes hus, til at krydse over til “den anden side”. I den forbindelse møder Charlie Susans søn, politibetjenten Jason, der mistænker hende for at ville snyde sin mor, og gør Charlies arbejde langt sværere for hende, end nødvendigt. Men Charlie får hurtigt visioner om unge piger der forsvinder i byen, og så bliver det et spørgsmål om tid, for Charlie skal overbevise den næsvise Jason om hendes evner, og bede om hjælp, før det er for sent. 

Det er tydeligt, at bogen var tiltænkt som én af mange. Vi får en god teaser på hvordan forholdet mellem Charlie og Jason potentielt kan ende, og de mysterier og ‘eventyr’ vores hovedkarakterer kan stå over for næste gang. Vi får et indtryk af karaktererne, men uden at bruge alt for meget tid i deres baggrund. Der er stadig mange ubesvarede spørgsmål, og interessante temaer og karakterer, vi ikke har fået mere at vide om endnu. For mig at se er Charlie og Jason dog et åbenlyst match, hvis bøgerne skal have lidt romance inkluderet- og det tænker jeg at de senere hen skal. Charlie fortæller tidligere i bogen om hendes skilsmisse fra sin tidligere ægtemand, og hvordan han har fuld forældremyndighed over deres søn, fordi han tror hun er skør. Derfor var jeg også spændt på at høre, om Jason mon ville reagere anderledes (ingen spoilers her – you gotta read it, to know it 😉 )

Jeg kan også rigtig godt lide, at det er en voksen dame, der er vores hovedperson. En voksen dame, med børn, karriere, hverdagsliv, der er blevet skilt, og har oplevet normale hverdagsting (hvis man ser bort fra at hun kan se døde mennesker selvfølgelig). Jeg elsker eventyr, gys og det overnaturlige i bøger, og selvom jeg elsker bøger som Gravflab Flink eller Percy Jackson, er det altid rart at finde en hovedkarakter der i alder og sind, er tættere på mig selv. Man holder jo ikke op med at drømme, bare fordi man bliver ældre, så det er altid rart at se sig selv afspejlet i de genrer, man holder mest af. 

Jeg kunne alt i alt rigtig godt lide historien. Bogen er første del i en serie af flere, og jeg tænker bestemt at give mig i kast med de andre også.