Stjernetegn

Forfattere: Marianne Gellert & Amalie Bendixen

Forlag: Grønningen1

Sider: 251

Rating: 4 out of 6.

Nå, mine damer og herrer. Hvordan har vi det med stjernetegn? Er det noget i tror på, eller et det humbug og bedrag det hele? Jeg har altid fundet det rigtig spændende, men har ikke haft et større kendskab end gennemsnitligt, indtil jeg havnede i en studiegruppe, hvor det bestemt var et ivrigt og hyppigt emne. Da jeg så “Stjernetegn” bogen på Instagram og det vidunderligt smukke og gennemarbejdede omslag, kunne jeg ikke dy mig! Jeg ville vide mere! Og der var kun én vej frem, som jeg så det. Og så købte jeg bogen.

Lad mig lige starte med at slå fast hvor helt igennem mega smuk den her bog er. Den er ikke kun vidunderlig flot udenpå – den er også helt igennem vidunderlig indeni. Den er fyldt med farverige illustrationer, der både er med til at opdele bogen, illustrere undervejs og helt simpelt og enkelt visualisere, hvad bogen handler om. Det er en fandens dygtig person, der har illustreret bogen. Den er unik, og tidløs klassisk i sit udseende, på én og samme tid. Virkelig flot arbejde – bravour til den pågældende. Helt seriøst. Klap dig selv på skulderen.

Nå- men tilbage til bogens egentlige indhold. Så hvad handler den om? I’m glad you asked. Den er ideelt ret ligetil og nemt, med en pædagogiske og læsevenlige indledning, der forklarer lidt om de forskellige begreber der rør sig indenfor astrologiens verden. Hvert stjernetegn har hver sit kapitel, så hvis man egentlig bare gerne vil læse lidt om sig selv (og det må man altså gerne udelukende være interesseret i) kan man nemt bare gøre det. Hvis man bagefter gerne vil blive lidt klogere på andre – eksempelvis ens kæreste, veninder, familie, forældre, you name it- er bogen også nem lige at slå op i. Jeg skal da gerne indrømme, selvisk som jeg er, at jeg da selvfølgelig ikke startede med bogen fra en ende af. Jeg startede med at slå mig selv op.

Min studiegruppe har altid sagt “du er så meget en tyr”, når jeg har, ja, egentlig bare har eksisteret – og de havde faktisk ret. Jeg kunne genkende mig selv i hele beskrivelsen i bogen. Og det sjove var, at jeg kunne faktisk også genkende rigtigt mange elementer i min fars beskrivelse (han er jomfru) og min søsters (der er krebs). Til gengæld kunne jeg slet ikke genkende min mor, der er født i Vædderens tegn. Men der er også mere til et stjernetegn, end bare at være født i en bestemt måned. Det er et spørgsmål om tid, sted, lokalitet, der er med til at kortlægge helt præcist, hvad du er lavet af, so to speak. Forfatterne fortæller om en bestemt hjemmeside i bogen hvor du kan skrive dine fødselsoplysninger ind på, der så til gengæld kan fortælle dig mere om eksempelvis dit soltegn, månetegn, ascendant, kvaliteter, om himmellys, planeterne og meget mere. 

Det er faktisk ret spændende læsning, og jeg blev meget grebet af det. Jeg er langt fra professionel i astrologi- men jeg har fået et godt kickstart! Og jeg kan da snakke med nu, hvis jeg skulle møde en anden astrologi interesseret.

Jeg vil helt bestemt anbefale bogen, til alle der er en smule interesserede i astrologi (og også til dem af jer der siger at i ikke er, men i virkeligheden er).

Pssst. forfatterne af bogen er forresten også skaberne til podcasten “Astropod”. Du kan jo tune ind og se, om det er noget for dig at høre med på? Du kan finde den i din Podcast App på din iPhone (hvis du har Android- sorry, you are on you’re own. Prøv Google XD)